Ai văzut, cu siguranţă, tot felul de căni, tricouri sau diplome inscripţionate cu mesajul "Pentru cel mai bun tată din lume". Da, aceste lucruri sunt destul de siropoase, dar cărui tată nu i-ar plăcea să primească un astfel de obiect de la fiul sau fiica sa? Aşadar astăzi ne-am propus să încurajăm toţi tăticii prin intermediul acestui articol şi să îţi explicăm şi ţie, în calitate de mamă, care sunt acele lucruri de care copilul tău are cea mai mare nevoie când vine vorba de tatăl său.
Părinţii în general, dar şi taţii au o mare responsabilitate atunci când vine vorba de grija pe care le-o poartă copiilor lor. Aşadar ajută-ţi partenerul şi spune-i să nu lase timpul să zboare şi să nu piardă aceşti ani frumoşi în care micuţul îi spune "tată".
Modul în care copiii îşi văd şi îşi percep taţii se bazează de cele mai multe ori pe experienţele pe care le au cu figura paternă. Tocmai de aceea este important ca taţii să le ofere un exemplu pozitiv, să îi înveţe pe micuţi lecţii valoroase, să le arate calea cea bună.
Iată de ce au nevoie copiii de la tatăl lor:
1. O inimă care să ştie să recunoască atunci când greşeşte
Nimeni nu este perfect. Aşadar ar trebui să îi spui partenerului tău să nu îşi facă griji în privinţa rolului de tată şi să nu îşi facă griji că ar putea strica ceva, deoarece acest lucru se va întâmpla într-un mod sau altul. Iar tatăl trebuie să accepte acest lucru. Ceea ce trebuie să facă partenerul tău, ca tată, este să înveţe să recunoască atunci când a greşit. Să nu îi fie teamă să ceară iertare pentru ceva ce a făcut.
Atunci când ţipă la copiii săi sau a ratat ocazia de a fi acolo pentru ei, cel mai bine ar fi să le spună celor mici că îi pare rău, că regretă, de exemplu, că nu a putut veni la serbarea de sfârşit de an şcolar.
Această frază simplă - "îmi pare rău" - nu este doar pentru copii, este un lucru esenţial şi pentru tatăl micuţilor tăi. Aşadar este important să îi trateze cu respect, prin faptul că arată că îi pasă cu adevărat de modul în care acţiunile lui îi afectează pe copii.
2. Timpul şi atenţia tatălui
Îndeamnă-ţi partenerul (soţ sau iubit) să arunce o privire asupra programului său. Pune-l să se întrebe dacă petrece timp de calitate cu fiecare dintre copiii voştri. Dacă răspunsul lui este "Nu", atunci ar fi momentul să înceapă să petreacă mai mult timp cu cei mici, să îi asculte şi să se joace cu ei.
Este esenţial să creeze amintiri şi momente speciale pe care copiii să le preţuiască mai târziu, când vor fi deja adulţi. De exemplu, fiul sau fiica voastră îşi va aminti momentele în care tatăl şi-a luat o zi liberă pentru a petrece acel interval de timp doar cu el sau ea.
De asemenea, este important ca tatăl să le acorde celor mici atenţia sa totală. E bine să le arate copiilor că el este cu adevărat interesat de lucrurile şi evenimentele care se petrec în vieţile lor şi de ceea ce au ei de spus la sfârşitul unei zile de şcoală. Cei mici nu vor uita niciodată de modul în care tatăl şi-a arătat respectul faţă de ei. Iar onorându-i în acest fel, tatăl nu face decât să le clădească încrederea în sine.
Altfel, cum ar putea fiul sau fiica voastră să se respecte pe sine atunci când nu s-a simţit niciodată respectat/ă? Este rolul tatălui să fie acolo pentru a le arăta copiilor voştri că ei sunt cei care contează cu adevărat.
3. Aprobarea şi dragostea tatălui
Indiferent de educaţia pe care a primit-o şi de modul în care a fost crescut, tatăl copiilor tăi trebuie să îşi facă un scop din a le arăta celor mici cât de mult îi iubeşte. Nu este suficient doar să îi facă să ştie că el îi iubeşte. Este important să le şi spună acest lucru, dar să le şi arate dragostea pe care le-o poartă.
Îndeamnă-ţi partenerul să treacă peste orice rezerve pe care le are şi să îşi exprime cu adevărat sentimentele profunde şi iubirea faţă de cei mici. Îndeamnă-l să îşi îmbrăţişeze fiul sau fiica şi spune-i să îi lase pe cei mici să îl îmbrăţişeze.
Sunt copiii care adoră să sară în braţele tatălui lor şi să îi ofere o îmbrăţişare puternică atunci când părintele vine seara acasă, de la serviciu. Însă reţine că uneori acest lucru nu se întâmplă dacă tatăl nu vrea să fie aproape de copii şi dacă are încă rezerve faţă de ei. Sursa.