Pâine caramelizată, cu brânză
O rețetă de cinci stele absolut delicioasă, perfectă pe post de desert pentru cei mici sau ca gustare pentru cei mari.
1/2 ceașcă sirop de arțar, 1 linguriță ulei, 1 vârf de sare, 1 disc mic brânză Camembert, 3 linguri unt, 8 felii pâine veche
1. Se încălzește o tigaie mare pe foc mediu și se adaugă 1/4 din siroupul de arțar, 1 lingură și jumătate de unt și un vârf de sare.
2. Se adaugă 4 felii de pâine în tigaie și se învârt imediat pe toate părțile, ca să fie bine cuprinse de sirop. Se repetă procedura cu ajutorul unei spatule până când toate feliile sunt îmbibate bine și își schimbă culoarea, fiind acum deja caramelizate.
3. Se transferă pâinea pe o farfurie rece, unsă cu puțin ulei, moment în care se pune câte o bucățică de brânză pe fiecare felie și se servește imediat.
Tips: În loc de Camembert se poate folosi, Brie, cremă de brânză sau orice altă brânză moale.
Articolul anterior Salată multicoloră Articolul următor Apă aromată cu portocale și afine