Chec cu migdale
Acest chec este cea mai bună gustare pe care poţi să o prepari pentru a-ţi impresiona invitaţii la cină.
unt pentru uns tava de copt, o cană de făină pentru aluat şi încă un pumn de făină pentru tapetat tava de copt, o lingură şi jumătate de praf de copt, un vârf de lingură de sare, o cană şi un sfert de zahăr, 200 de grame de pastă de migdale, 3 sferturi de pachet de unt, nesărat, la temperatura camerei, 6 ouă la temperatura camerei, zahăr pudră pentru final.
1. Încinge cuptorul la 190 de grade Celsius, unge o tavă de copt cu o lingură sau două de unt, după care tapeteaz-o cu făină de grâu.
2. Într-un vas, amestecă făina de grâu, praful de copt şi sarea şi lasă-l deoparte.
3. Într-un alt vas, amestecă zahărul granulat cu pasta de migdale şi amestecă foarte bine cu mixerul. Adaugă şi untul şi amestecă până când compoziţia devine pufoasă. Adaugă ouăle în timp ce amesteci, iar la final toarnă şi făina şi continuă să amesteci bine până când obţii o compoziţie omogenă.
4. Toarnă compoziţia obţinută în tava de copt tapetată cu făină şi bag-o la cuptor pentru o oră sau o oră şi jumătate sau până când trece testul cu scobitoarea.
5. Scoate checul de la cuptor şi răstoarnă-l pe o tavă, lasă-l la răcit, după care presară zahăr pudră.
Pont: Checul cu migdale este nemaipomenit în combinaţie cu iaurtul grecesc.
Poftă bună!
Articolul anterior Dovleac plăcintar picant la grătar Articolul următor Ciocănele de curcan caramelizate şi aromate