Chec de primăvară cu şuncă şi brânză
Acest preparat este ideal pentru zilele de primăvară şi poate fi consumat atât fierbinte, cât şi rece.
6 ouă, 3/4 cană făină de grâu, o linguriţă de muştar, 1/2 linguriţă sare , 1/2 linguriţă praf de copt, 250g smântână, 3/4 cană lapte, 350g, şuncă prefiartă tocată cuburi, 250g brânză Cheddar, o cană roşii tocate, 1/2 ceaşcă ceapă verde tocată.
Încinge cuptorul, iar într-un vas termorezistent pregăteşte compoziţia. Într-un castron mai mare, bate ouăle, făina, muştarul, sarea, praful de copt, făina, smântâna şi laptele. Foloseşte telul sau mixerul ca să se amestece foarte bine.
Pune în umplutură şunca, roşiile tocate, brânza şi ceapa verde. Toarnă amestecul în vasul de copt. Coace descoperit 50-60 de minute până când se rumeneşte amestecul la suprafaţă. Înainte să tai, lasă 5-10 minute să se răcorească. Poţi decora cu felii de roşii şi ceapă verde sau poţi consuma preparatul simplu.
Poftă bună!
Sursa: tablespoon.com