Cheesecake cu ciocolată albă
Cel mai simplu cheesecake, mai bun decât rețeta originală.
3 ouă, 120 grame ciocolată albă, 120 grame cremă de brânză
1. Se separă gălbenușurile de albușuri și se acoperă bolul cu albușuri cu o folie stretch, apoi se pune la frigider.
2. Se pune ciocolată într-un bol și se topește deasupra unei oale cu apă fiartă, amestecând din când în când.
3. Se adaugă ciocolatei topite crema de brânză și se amestecă bine până când se uniformizează compoziția, apoi se adaugă gălbenușurile și se amestecă din nou.
4. Se bat albușurile și se adaugă amestecului anterior, apoi se căptușește o tavă cu hârtie de copt și se stropește cu puțin ulei, în care se toarnă compoziția pentru cheesecake.
5. Se pune tava timp de 15 minute într-un cuptor preîncălzit la 170 de grade Celsius, iar după expirarea timpului se stinge focul și se mai lasă înăuntru maxim 5 minute, după care se scoate și se lasă la răcit.
6. Se presară zahăr pudră peste cheese cake și se bagă la frigider, apoi se consumă rece.