Ingrediente
- blat-
13 oua
13 lg zahar
11 lg faina
4 lg cacao
Esenta vanilie
- crema-
6 oua
600g zahar
6 lg apa
3 pac margarina
100g cacao
2 fiole esenta rom
- glazura-
500g fondant cacao
Sirop (1l)
Preparare
Separa ouale si bate albusurile cu 8lg zahar, iar galbenusurile cu 5 lg zahar plus esenta. Cerne faina impreuna cu cacao peste compozitie si toarna in tava tapetata cu hartie. Coace lafoc potrivit.
Crema: Fierbe ouale cu zaharul si apa pana la proba de fir de cacao. Lasa sa se raceasca un pic,apoi adauga margarina taiata cubulete si bate cu mixerul la viteza mare. Adauga esenta la final.
Glazura: Topeste bine la baien maren si adauga putina esenta de rom ca sa capete o culoare frumoasa.
Taie blatul in doua, insiropeaza-l si pune un strat de crema de 13 mm. Pune a doua foaie si insiropeaza din nou. Baga la rece pentru 4 ore. Portioneaza prajitura si toarna fondant topit cald si deasupra pune cate o avelina din crema.
Pofta buna!
Citeste si:
Reteta zilei: Antricot de vita umplut
Prajitura-surpriza - Un desert cu mere, pentru toata familia