Cheesecake din 3 ingrediente
Eşti pasionată de prăjituri, iar preferata ta este cheesecake-ul? Iată o reţetă foarte simplu de preparat şi extrem de gustoasă.
3 ouă, 120 g de ciocolată albă, 120 g cremă de brânză.
1. Separă gălbenuşurile de albuş, aşază-le pe fiecare în boluri de sticlă diferite şi bagă-l pe cel cu albuşuri la frigider, după ce l-ai acoperit cu o folie alimentară.
2. Încinge cuptorul la 170 de grade Celsius, timp în care rupe ciocolata albă în bucăţi şi topeşte-o la bain-marie.
3. Cât timp se topeşte ciocolata, bate bine albuşurile de ou cu mixerul, până obţii o pastă albă omogenă.
4. Revino la ciocolată şi adaugă peste ea crema de brânză, amestecă bine şi adaugă la final gălbenuşurile. Amestecă bine de tot compoziţia şi adaugă ultimul ingredient, adică albuşul de ou băutut cu mixerul.
5. Toarnă compoziţia într-un vas de yena pe care aşază-l pe o tavă de copt întinsă în care ai adăugat 2 căni cu apă.
6. Bagă cheesecake-ul la cuptor pentru 15 minute, după care scoate-l, presară zahăr vanilinat peste el şi savurează-l cu familia sau prietenii.