Chiftele de vită cu bacon
Această reţetă este deosebită şi în combinaţie cu piept de curcan, carne tocată de porc sau de pui. Noi am încercat varianta cu vită şi chiftelele au ieşit nemaipomenit de delicioase.
600g carne tocată de vită, 150g bacon, 2 ouă, jumătate de legătură de pătrunjel tocat mărunt, o linguriţă de oregano, o lingură de ulei de avocado, jumătate de ceapă galbenă tocată mărunt, 2-3 căţei de usturoi, o mână de făină de migdale sau de grâu.
Căleşte ceapa în uleiul de avocado, până când devine transparentă şi moale, dar ai grijă să nu o arzi. Înainte să termini de gătit ceapa, adaugă usturoiul tocat şi căleşte-l pentru încă 30 de secunde, după care, dă tigaia deoparte de pe foc.
Toacă baconul mărunt, de preferat la blender, pentru că are foarte multă grăsime ce trebuie mărunţită bine. În caz contrar, nu se va găti bine. Este recomandat să toci baconul când este foarte rece, pentru că atunci grăsimea este solidă.
Într-un vas mai mare, combină carnea de vită, baconul, amestecul de ceapă cu usturoi, ouăle şi condimentele. Dacă ai compoziţia prea moale, adaugă făină, iar dacă e prea tare, mai pune un ou sau puţină apă.
Pune tigaia pe foc cu ulei cât un deget şi începe să formezi chifteluţele, pe care, după ce le prăjeşti, scoate-le pe şerveţele pentru a scăpa de surplusul de ulei. Grăsimea de la bacon s-ar putea să îţi dea puţină bătaie de cap la prăjit, dar gustul chifteluţelor este cu siguranţă desăvârşit.
Poţi consuma chifteluţele de vită cu bacon cu piure de cartofi, salată verde sau cu sos roşu.
Poftă bună!
Sursa: http://www.boxrox.com/
Articolul anterior Mousse de ciocolată cu avocado Articolul următor Ou copt cu bacon şi praz