Chifteluţe marinate
Fiecare bucătar are propria reţetă de chifteluţe, pe care o consideră cea mai bună dintre toate. Aceasta este reţeta pe care o folosesc eu mereu.
Chiftele: 460 g carne de vită tocată, un ou, un sfert de ceaşcă cu lapte, jumătate de ceaşcă de pesmet, jumătate de linguriţă de sare, o linguriţă de oregano, o linguriţă de pătrunjel proaspăt, jumătate de lingură de praf de usturoi sau doi căţei de usturoi tocat, jumătate de linguriţă de piper măcinat, un sfert de ceaşcă de parmezan.
Sos: 2 linguri de ulei, o lingură de făină de grâu, 2 linguri de pastă de tomate, un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de piper şi un vârf de lingură de boia ardei.
1. Amestecă toate ingredientele pentru chiftele într-un bol mare de sticlă şi frământă-le bine. Rulează chifteluţele de mărimea unei mingiuţe de golf şi pune-le la prăjit în baie de ulei.
2. Separat, într-o cratiţă, pregăteşte sosul. În 2 linguri de ulei, stinge o lingură de făină, adaugă un pahar cu apă şi 2 linguri de pastă de tomate, un vârf de lingură de sare, un vârf de lingură de piper şi un vârf de lingură de boia ardei şi amestecă permanent ca să nu se formeze cocoloaşe de făină.
3. Chifteluţele se introduc în sosul roşu şi se servesc cu piure de cartofi.
Poftă bună!