Specialista în nutriţie Mihaela Bilic ne arată că ciocolata este o sursă de minerale şi antioxidanţi şi poate avea multe beneficii asupra sănătăţii noastre.
"Ciocolata nu este doar o plăcere ci şi o sursă excelentă de minerale, antioxidanţi şi amine cu acţiune tonică asupra sistemului nervos. Ciocolata are doar efecte benefice şi nici nu îngraşă dacă e consumată cu moderaţie.", subliniază medicul nutriţionist pe pagina sa oficială de Facebook.
Cu toate acestea, Mihaela Bilic a făcut o precizare extrem de importantă: "Indiferent de tipul de ciocolată conţinutul de calorii e acelaşi, în medie 540-560 cal/100g. E adevărat, ciocolata neagră (cu multă cacao) e mai concentrată în nutrienţi benefici, dar de îngrăşat îngraşă la fel! Boabele de cacao sunt cele care conţin multă grăsime şi calorii, de aceea ciocolata cu 80% cacao are peste 600cal/100g.
O banală ciocolată cu lapte, cu nuci, alune sau stafide e la fel de calorică ca o ciocolată cu 70% cacao. Dacă alegeţi ciocolata neagră pentru conţinutul de antioxidanţi e ok, dar dacă o măncaţi crezând că nu îngraşă vă păcăliţi."
Sfatul nutriţionistei este să mănânci ciocolata care îţi place, nu este nevoie să o alegi pe cea amăruie doar ca să nu ai mustrări de conştiinţă. Atât timp cât caloriile sunt aproape aceleaşi în orice sortiment de ciocolată, subliniază Mihaela Bilic, important este să te limitezi la câteva pătrăţele, altfel rişti să te îngraşi.