Clătite americane umplute cu cremă de ciocolată și banane
Probabil că până acum ai mâncat cremă de ciocolată întinsă pe clătite, dar ai încecat vreodată să umpli clătitele?
1 banană, 1 ou, 1 cană și 1/2 făină, 1 vârf zahăr, 1 vârf sare, 2 linguri unt, 3 lingurițe praf de copt, 3/4 cană lapte, 4 linguri cremă de ciocolată, ulei pentru prăjit
1. Se taie banana felii și se pune câte o felie pe câte o lingură cremă de ciocolată pusă într-o tavă tapetată cu foaie de copt, apoi se dă tava la frigider.
2. Se mixează făina cu praful de copt, oul, laptele, zahărul și sarea până ce toate ingredientele se combină bine, apoi se adaugă untul topit.
3. Se pune ulei la încins, într-o tigaie non-aderentă medie, pe foc potrivit și se toarnă câte puțin din amestecul de făină apoi în mijlocul acestuia se pune câte o formă din cremă de ciocolată cu banaă de la frigider și se mai acoperă cu altă parte de amestec din făină.
4. Se prăjește clătita pe o parte, până devine aurie și se întoarce cu ajutorul unei spatule de plastic (pentru a nu zgâria tigaia), după care se întoarce pe partea cealaltă.