Mini-clătite americane cu cremă de ciocolată
Arată precum gogoșile, dar sunt sunt ceva mai mult. Merg savurate într-o zi de duminică, de sărbători, aniversări și oricând aveți poftă de ceva dulce.
1/4 linguriță sare, 1/2 linguriță praf de copt, 1 cană făină, 1 linguriță și 1/2 zahăr, 1 cană lapte, 2 ouă, 2 linguri unt nesărat, cremă de ciocolată, ulei pentru prăjit
1. Amestecați făina, zahărul, praful de copt și sarea într-un bol. În alt recipient amestecați gălbenușurile de ou cu laptele și untul topit. Amestecați cele două compoziții până se combină bine, dar rămân încă bulgărași.
2. Într-un bol separat, bateți albușurile de ou cu mixerul până se formează vârfuri care nu se lasă. Adăugați o treime din albușuri la prima compoziție și amestecați mult, dar ușor, până se omogenizează. Adăugați restul de albușuri și amestecați încet, cât să se combine.
3. Încingeți ulei suficient într-o cratiță și lăsați focul mediu. Turnați câte o lingură de compoziție, apoi în centrul acesteia puneți un strop de cremă de ciocolată și acoperiți-o cu încă un pic de compoziție.
4. Întoarceți clătitele pe cealaltă parte, în așa fel încât prima parte, cea făcută, să fie în sus. Prăjiți mini-clătitele pe fiecare parte până devin maronii.
5. Scoateți-le pe un șervețel de hârtie, pentru a elimina surplusul de ulei și opțional pudrați-le cu zahăr sau turnați sirop de arțar deasupra.
Articolul anterior Ciocolată de casă cu covrigei şi unt de arahide Articolul următor Ouă fierte, în stil parizian