Cotlet de miel umplut cu salată, pregătit pe fân
Anul acesta încearcă o rețetă inedită de friptură pentru masa de Paște și gătește cotlet de miel aromat ușor și dulce cu fum.
1 lămâie, 1 legătură cimbru, 1 kg și 1/2 cotlet de miel cu os, 2 legături rozmarin, 2 linguri ulei de măsline, 4 căței usturoi, 4 anchois, 70 g pesmet, 100 g paie, 250 g salată kale, 500 ml supă de miel sau pui, sare, piper negru proaspăt măcinat
1. Se fierbe salata cât să se înmoaie, apoi se trece prin apă cu gheață și se stoarce ușor de exces, după care se toacă mărunt.
2. Se adaugă într-un castron mare salata, usturoiul tocat mărunt, bucățile de anchoa tăiate foarte mic, coaja lămâie și pesmetul, apoi se asezonează cu sare și mult piper.
3. Se crestează cotletul de miel pe lângă os și se pune umplutura, apoi se leagă cu ață alimentară, astfel încât mare parte din umplutură să rămână înăuntru.
4. Se preîncălzește cuptorul la 190 grade Celsius (treapta 5), timp în care se amestecă rozmarinul și cimbrul cu paiele mărunțite, care se pun peste friptură, într-o tavă de copt adâncă.
5. Se înțeapă cotletul desupra, pentru a putea fi pătruns bine de arome și căldură, apoi se stropește cu ulei, se pune supa și se presară sare.
6. Se dă la cuptor tava pentru 1 oră și 20 minute, iar la sfârșit se mai lasă încă 10 minute dacă nu se dorește o friptură în sânge plus alte 10 minute dacă se vrea a fi o friptură bine făcută și când se scoate se lasă la aerisit 20 de minute, după care se taie felii subțiri și se servesc alături de o garnitură de cartofi copți.