Cotlete de miel marinate
O retetă italienească, pentru iubitorii de grătare cu carne de miel.
1 lingură rozmarin proaspăt, 1 lingură frunze cimbrișor, 2 linguri ulei de măsline, 2 căței mari de usturoi, 6 cotlete de miel, piper, sare
1. Se curăță usturoiul și se toacă mărunt, apoi se pune într-un robot de bucătărie și se amestecă bine cu rozmarinul, cimbrișorul, sare și piper, după care se adaugă uleiul de măsline și se mai mixează până devine o pastă omogenă.
2. Se freacă cotletele pe ambele părți cu pasta obținută și se lasă la marinat, în frigider, timp de cel puțin o oră.
3. Se scot cotletele din frigider și se lasă la temperatura camerei pentru aproximativ 20 de minute.
4. Se încălzește o tigaie grill la temperatură ridicată și se pun cotletele pentru două minute apoi se întorc pe cealaltă parte și se mai lasă 3 minute la foc mediu, pentru a avea parte de o friptură în sânge.