Cotlet de porc cu mere şi cuişoare
Vrei să le pregăteşti celor dragi ceva săţios, dar te-ai săturat de friptura clasică? Combină carnea de porc cu felii de mere, cuişoare şi zahăr brun, iar la final vei obţine un preparat savuros şi consistent.
2 linguri de ulei vegetal, 4 cotlete de porc, 2 mere, 1/2 cană de ceapă tocată, 2 linguri zahăr brun, 1/2 linguriţă boabe de muştar măcinate, 1/8 linguriţă cuişoare măcinate, 1/2 linguriţă de sare, piper măcinat, 3/4 ceaşcă apă fierbinte
1. Preîncălzeşte cuptorul la 190 de grade C.
2. Încinge uleiul într-o tigaie, căleşte ceapa pentru 1 minut, până când se înmoaie.
3. Dă ceapa deoparte şi rumeneşte cotletele pe ambele părţi, în acelaşi ulei.
4. Aşază cotletele într-o tavă, presară sare şi piper, după care adaugă merele curăţate de coajă şi cotor, tăiate felii. Adaugă şi ceapa peste amestecul de cotlete şi mere.
5. Într-un bol mic, amestecă zahărul, muştarul, cuişoarele şi apa fierbinte. Toarnă amestecul peste cotletele de porc.
6. Acoperă tava cu folie de aluminiu şi dă la cuptor pentru 30-45 de minute, în funcţie de grosimea cotletelor, astfel încât să capete frăgezimea dorită.
Articolul anterior Sendviş franţuzesc Croque Madame Articolul următor Pui cu ciuperci, în sos alb de vin cu usturoi