Cotlet de porc marinat la cuptor pe pat de legume
Se spune că, în preajma sărbătorilor de iarnă, pentru români, cea mai bună legumă este porcul, motiv pentru care am pregătit pentru tine o reţetă de cotlet de porc marinat la cuptor.
o lingură de sos de soia, 2 linguri de ulei de măsline, zeama de la jumătate de lămâie, jumătate de pahar de apă minerală, plante aromatice, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de ketchup, 6 bucăţi de cotlet de porc, un ardei gras, un dovlecel, 4 cartofi, o ceapă, 3 căţei de usturoi.
1. Într-un vas de yena, aşază carnea peste care presează plante aromatice, sosul de soia, uleiul de măsline, zeama de la o jumătate de lămâie, 2 linguri de zahăr, 2 linguri de ketchup şi apa minerală.
2. Amestecă bine carnea pentru a se încorpora ingredientele, acoperă vasul cu o folie alimentară şi bagă-l la frigider peste noapte.
3. Scoate carnea de la frigider, unge o tavă cu unt, pregăteşte un pat de legume cu ardeii roşii, dovlecelul, ceapa şi cartofii, aşază carnea pe el şi taie felii usturoiul pe care presară-l pe deasupra cărnii.
4. Bagă tava la cuptor pentru 40 de minute, după care savurează preparatul fierbinte, cu un pahar cu vin roşu.
Pont: Poţi înlocui legumele cu jumătăţi de mere pe care să le coci împreună cu friptura.
Poftă bună!