Friptură de porc cu oţet balsamic şi miere
Carnea de porc este nelipsită de pe mesele românilor în această perioadă a anului, aşa că astăzi ţi-am pregătit o reţetă inedită - carne de porc care se prepară cu oţet balsamic – un ingredient-cheie – într-un aparat de gătit slow cooker.
900 grame de carne de porc dezosată (umărul porcului), sare (după gust), 1/2 linguriţă de pudră de usturoi, 1/2 linguriţă fulgi (pudră) de ardei roşu iude, 1/3 cană de supă de pui sau de legume (apa în care au fiert legumele sau carnea de pui), 1/3 cană de oţet balsamic, 1 lingură de sos Worcestershire din comerţ, 1 lingură de miere.
1. Presară peste carnea de porc sarea, pudra de usturoi şi fulgii de ardei roşu şi pune carnea într-un aparat de gătit de tip slow cooker.
2. Amestecă într-un castron supa de pui sau legume (acea apă în care au fiert legumele ori carnea de pui) şi oţetul balsamic şi se toarnă acest amestec peste carnea de porc.
3. Apoi se toarnă mierea peste şi se setează timpul de gătit la 4 ore, pe indicatorul "High" sau la 6-8 ore, pe indicatorul "Low".
4. Odată ce carnea de porc este gătită şi fragedă (atenţie, ar trebui să se rupă uşor cu o furculiţă), scoate-o din aparatul de gătit cu un cleşte şi pune-o pe un platou pentru a fi uşor de servit.
5. Desparte carnea de porc în două cu două furculiţe şi apoi pune-o înapoi în aparatul de gătit. În şanţul pe care l-ai creat, toarnă jumătate de cană de sos peste carnea de porc şi păstreaz-o la cald până când este pregătită pentru a fi servită la masa de Crăciun. Sursa.
Articolul anterior Chec pufos cu budincă de griş Articolul următor Somon cu lămâie și busuioc, făcut în hârtie de copt