Ai nevoie de:
- 400 de grame de creveți decorticați
- 80 grame de unt
- un ardei gras
- un dovlecel
- două cepe
- o legătură de pătrunjel
- o linguriță de boia dulce
- sare și piper, după gust
- o lingură de ulei de măsline.
Mod de preparare:
Prima dată se topeşte jumătate din cantitatea de unt. Se prăjesc creveţii timp de 3-4 minute, pe ambele părţi. Apoi se spala ardeiul şi dovlecelul şi se taie în cubuleţe. Ceapă se curăţa şi se taie în sferturi, potrivit bzi.ro.
Se pune la încins restul de unt. Se sotează uşor legumele în el (ceapă, ardeiul, dovlecelul). După aceea se presara boia de ardei dulce şi sare. Se transfera legumele pe o farfurie, iar alături sau deasupra se pun creveţii. Pentru aspect cât mai plăcut se presara pătrunjel tocat mărunt.