Creveţi cu castravete
Din când în când ne place să ne răsfăţăm cu anumite preparate pe care nu le pregătim în fiecare zi. Sugestia noastră pentru astăzi este reţeta de creveţi cu castraveţi.
2 linguri de ulei de măsline, un castravete mare, în ţiplă, o lingură de usturoi tocat, un sfert de ceaşcă de vin alb, 2 linguri de zeamă de lămâie, creveţi, pătrunjel pentru ornat.
1. Într-o tigaie adâncă, încinge uleiul de măsline, adaugă usturoiul şi amestecă constant pentru un minut.
2. Dacă nu ai un robot de tocat legumele, după ce speli castravetele cu tot cu coajă, taie-l pe lung în făşii foarte subţiri, aşa cum vezi în imagini.
3. Adaugă castraveţii în tigaie peste usturoi, amestecă bine şi lasă să se gătească pentru 3 minute. Asezonează cu sare şi piper, după care toarnă preparatul într-o farfurie adâncă.
4. În aceeaşi tigaie, toarnă vinul alb, zeama de lămâie şi creveţii şi lasă să fiarbă 2 - 3 minute. Condimentează cu sare şi piper şi mai lasă să fiarbă până când creveţii au forma de C, pentru că atunci sunt gătiţi perfect.
5. Toarnă creveţii peste castraveţi, ornează cu pătrunjel şi serveşte preparatul cu o felie de lămâie.
Poftă bună!
Sursa: justataste.com Articolul anterior Gustare DIY de weekend: Chipsuri din cartofi cu brânză şi bacon Articolul următor Cartof umplut cu unt şi bacon