Somon cu sos alb
Dacă tot este foarte cald afară, a venit momentul să ne schimbăm puţin alimentaţia. Peştele este foarte gustos, bogat în omega 3 şi cu puţine calorii. Iată o reţetă simplă şi ideală pentru orice moment al zilei.
600 g somon, 250 g smântână, 4 căţei de usturoi, oregano, tarhon, pătrunjel, o lingură de făină de grâu, 2 linguri de ulei, sare şi piper.
1. Spală somonul, condimentează-l cu sare, piper, pătrunjel, tarhon şi oregano şi bagă-l la cuptor pentru 15-20 de minute.
2. Între timp, pune o cratiţă pe foc cu 2 linguri de ulei, iar când se încinge, pune făina, smântâna şi 100 ml de apă la temperatura camerei.
3. Amestecă permanent în sos, adaugă sare, piper şi usturoiul tocat, iar când obţii o pastă omogenă, fără cocoloaşe, îndepărtează cratiţa de pe aragaz.
4. Aşază somonul pe farfurie, lângă o porţie de mămăliguţă şi toarnă sosul alb peste el.
Preparatul merge de minune şi cu o porţie de cartofi natur.
Poftă bună!