Utilizatorii de internet au împărtășit cu noi recomandările lor pentru cumpărarea unui fruct de calitate, iar noi ți le transmitem acum și ție.
1. Alege un pepene neted
Un pepene copt și dulce trebuie să aibă coaja fină și strălucitoare, fără urme vizibile de tăieturi sau stricăciuni, deoarece până și cele mai mici defecte pot fi semnul unei lovituri și nu știi niciodată ce se ascunde de fapt în interiorul unui pepene. Dacă nu respecți aceste cerințe poți ajunge să arunci peste jumătate din produsul cumpărat.
2. Să nu-ți fie frică de micile găuri din coajă
Mulți oameni spun că aceste găurele sunt urme că pepenele a fost injectat cu nitrați, dar dacă găurile par ăs fie doar superficiale, fără a trece de tot prin coajă și a ajunge la miez, n-ar trebui să-ți fie frică de ele, deoarece acestea sunt urme de larve sau mici viermi, care nu atacă gustul sau calitatea pepenului ci doar dovedesc că este unul natural și gustos.
3. Când alegi un pepene verde, caută mici „pete” bej
Aceste pete superficiale sunt cele mai bune locuri ale pepenilor, acolo unde albinele au gustat din pulpă, iar bucățile care le au sunt foarte dulci.
4. Un pepene copt, de 4 kg, trebuie să aibă circumferința de 63 cm sau mai mult
Conform unui articol publicat în anul 1986 în revista sovietică Young Technician, un pepene bine copt, care are 4 kg, ar trebui să aibă circumferința de minim 63 cm. De-a lungul timpului, clienții au testat această teorie și s-a dovedit a fi adevărată, pepenii care corescund acestor cerințe sunt mai dulci în comparație cu ceilalți.
5. Fii atentă la coada unui pepene
Coada unui pepene este zona unde acesta a fost atașat de rădăcină și ar trebui să fie uscată. Cei care au coada verde trebuie evitați, la fel și cei care nu au coadă iar zona unde ar trebui să fie nu este maro, deoarece aceste exemplare nu sunt prea bine coapte.
6. Alege pepenele cu cea mai galbenă pată
Pata dintr-o parte este un semn că pepenele a stat direct pe pământ și cu cât este mai galbenă cu atât acesta este mai dulce. Pepenii bine copți au întotdeauna pete de un galben lăptos sau chiar portocaliu.
7. Încearcă să nu cumperi pepeni deja tăiați
Când sunt tăiați, microorganismele de pe cuțit intră direct în fruct și se reproduc rapid în mediul umed, dulce și cald, ceea ce duce către dezvoltarea paraziților intestinali.