Ingrediente:
- 1 pui de ţară
- câţiva morcovi curăţaţi
- 2 cepe galbene, curăţate
- 1 ţelină mai mică, curăţată
- 1 rădăcină păstârnac
- 1 rădăcină pătrunjel
- pătrunjel verde, proaspăt cules şi spălat
- mărar
- câteva frunze de leuştean
- o mână de tăiţei de casă
- piper negru
- sare după gust
Mod de preparare:
Mai întâi speli bine carnea, după care o porţionezi (dacă nu e deja porționată). Spal-o încă o dată. Pune apoi carnea în oală. Toarnă apă cât să acopere carnea şi lasă să fiarbă la foc potrivit. Când e nevoie, îndepărtează spuma de la suprafaţa apei.
Între timp se spală bine legumele şi se taie în jumătăţi. Se pun şi ele în oala cu carne după ce ai luat toată spuma de la suprafaţă. Dacă e nevoie, se mai adaugă nişte apă. Se presară puţină sare. Între timp se toacă mărunt zarzavatul, ca să fie pregătit.
În momentul în care totul a fiert, se scoate carnea cu o spatulă, într-un bol, iar legumele în alt bol. În oală rămâne, practic, doar lichidul. Se pun în oală tăiţeii de casă şi se lasă să fiarbă în jur de 3-4 minute. Se adaugă şi carnea (mărunţită sau nu) după maxim 5 minute. Se taie cubuleţe şi legumele fierte şi se adaugă înapoi în oală. După ce au dat un clocot, se potriveşte gustul de piper şi sare, se opreşte focul şi se presară verdeaţă, potrivit bzi.ro.