Ingrediente
- 200 gr. de piept de pui
- 1 ou
- 2 linguri de faina
- 2 linguri de pesmet
- 100 gr. unt
- un sfert de lamaie
- 1 lingura de apa
- sare si piper
Se pregatesteste carnea: elimina zgarciurile si "bate-o" cu un ciocan special. Se amesteca faina cu putina sare si piper, iar apoi se bate oul cu o lingura de apa.
Mai intai bucatile de carne se trec prin faina, apoi prin ou si, la final, prin pesmet.
Snitelul se prajeste pe ambele parti, in ulei bine incins. Cand snitelul a devenit auriu se scoate din tigaie si se pune pe un servet de hartie pentru a se elimina excesul de grasime.
Pont: Iti recomandam sa servesti snitelele fie traditional, cu salata de cartofi si cu un sfert de lamaie, fie cu alte garnituri care sa iti incante papilele gustative.
Pofta buna!
Sursa foto: Ceva bun
Citeste si:
Reteta zilei: Supa crema de dovleac