Reţetă de post: supă de fasole neagră
Pentru că astăzi începe Săptămâna Mare, am pregătit o reţetă delicioasă vegetariană: supă de fasole neagră!
1 ceapă mare tocată, 1 tulpină ţelină mărunţită, 2 morcovi tocaţi, 4 căţei de usturoi bucăţele, 1 linguriţă de ulei de măsline, 2 linguriţe de chili pudră, 1 linguriţă chimion, 1 strop de piper negru, 4 căni de supă de legume, 4 căni de fasole neagră, 1 cană boabe porumb, 1 cană roşii zdrobite
1. Pune uleiul de măsline într-o tigaie la foc mediu spre mare. Adaugă ceapa, ţelina, morcovii şi usturoiul, lasă-le la prăjit 5 minute după care pune condimentele şi mai lasă pe foc încă 1 minut: pudra de chili, chimionul şi piperul negru. Apoi pune supa de legume, cele două căni de fasole şi porumbul. Aşteaptă până dă în clocot.
2. Între timp, într-un blender, pune celălalte 2 căni de fasole şi roşiile şi mixează bine până se face o pastă. Adaugă amestecul obţinut în supă, dă focul la mediu şi lasă să fiarbă încă 15 minute.
Poftă bună!
Articolul anterior Paste raw vegane cu sos de avocado şi castravete Articolul următor Peşte cu mango, măsline şi salsa de roşii