Ai observat şi tu că chefii care participă la fel şi fel de show-uri televizate nu folosesc niciodată râşniţa pentru a asezona un preparat culinar, însă acesta nu este singurul lor secret - Iată cum folosesc chefii renumiţi sarea!
1. Folosesc numai sare kosher - este sarea cu granulaţie mare, nerafinată şi cu o aromă intensă.
2. Folosesc degetele pentru a presăra sare - nu vei vedea niciodată un chef presărând sare cu ajutorul unei râşniţe. Asta pentru că preferă să folosească degetele pentru a doza perfect cantitatea de sare.
3. Nu cântăresc - atunci când gătesc, bucătarii chefi nu folosesc niciodată linguriţa sau orice altă unitate de măsură pentru a doza corect sarea. E recomandat să presari sare din când în când, puţin câte puţin, pentru a obţine gustul perfect. Totuşi, atunci când vine vorba despre prăjituri şi produse de patiserie este absolut necesar să pui exact cantitatea necesară.