Rulouri de vinete umplute cu ricotta şi pesmet
Încearcă o reţetă simplă, gustoasă şi totodată sofisticată, cu care îţi vei impresiona prietenii!
1 vânătă, un praf de sare, 3 linguri de ulei de măsline, 2 căni de sos de roşii, 1 cană de smântână, 1 cană de parmezan ras
Umplutură:
1/2 cană de pesmet, 1 cană de brânza ricotta, coaja rasă de la 1/2 lămâie, zeama de la 1/2 lămâie, 1 linguriţă de frunze de cimbru mărunţite, 1/4 linguriţă de sare
1. Taie vânăta în felii subţiri (în jur de 12). Condimentează cu sare vinetele pe ambele părţi apoi lasă-le să se usuce preţ de cel puţin o jumătate de oră.
2. Pune uleiul de măsline într-o tigaie încinsă. Pune apoi, pe rând, feliile de vânătă în tigaie şi lasă-le până când se rumenesc (în jur de 3,4 minute). Scoate-le apoi pe un şerveţel din hârtie şi lasă-le să se usuce din nou.
3. Separat, prepară umplutura. Amestecă într-un bol pesmetul, ricotta, zeama de lămâie, coaja de lămâie, cimbrul şi sarea.
4. Încălzeşte cuptorul la 220 de grade. Pune cele două căni de sos de roşii într-o tavă.
5. Umple feliile de vinete cu amestecul de pesmet şi ricotta preparat în prealabil. După ce ai obţinut 12 rulouri, aşază-le în tavă, unul lângă celălalt, peste sosul de roşii.
6. Pune, peste fiecare rulou, câte o lingură de smântână. Introdu tava la cuptor şi scoate-o 25 de minute mai târziu.
7. Serveşte rulourile acoperite cu parmezan ras.
Poftă bună!
Articolul anterior Hummus cu dovleac Articolul următor Fursecuri crocante cu lămâie