"Fructele tratate sunt periculoase prin expunerea constantă în primul rând. Atât timp cât nu ştim şi nu ne putem feri, însă, putem apela la diverse trucuri. Vă pot învăţa un truc foarte simplu prin care să spălaţi fructele şi legumele cumpărate din piaţă sau a căror origine nu o ştiţi foarte sigur. Se face prin imersia în apă cu bicarbonat timp de 20 de minute. Un litru de apă, o lingură de bicarbonat, se lasă fructele sau legumele acolo, şi pesticidele vor fi îndepărtate şi nu vor mai dăuna. Gustul va fi şi mai bun după. Când îndepărtăm aceste substanţe, savoarea fructului iese la suprafaţă. Cel mai pregnant efect în acest sens este la roşii şi căpşuni. Căpşunile au cu totul alt gust când sunt spălate în apă alcalină, fie că e apă cu bicarbonat, fie realizată prin diverse aparate care produc apa alcalină", a declarat dr. Simona Carniciu, medic primar diabet şi boli metabolice, potrivit DC News.
De asemenea, când căliți ceapa, adăugați o cantitate mică de bicarbonat de sodiu în tigaie. Aceasta va rumeni ceapa în doar câteva minute. Acest ingredient captează umezeala în interior, făcând ceapa mai gustoasă și suculentă. În plus, bicarbonatul de sodiu permite să se rumenească și să se prăjească mai repede.
Pentru o jumătate de kilogram de produs folosiți un sfert de linguriță de pulbere de bicarbonat.
Roșiile conservate pot adăuga aciditate inutilă alimentelor. Un vârf de bicarbonat de sodiu îl va ajuta să-l elimine fără a afecta textura și gustul general al supelor de roșii, sosurilor, piureurilor de legume sau a altor feluri de mâncare din roșii conservate.