Este foarte sănătos ca dieta ta să fie bogată în fructe şi legume, însă, de multe ori, acestea nu sunt chiar atât de sănătoase pe cât credem.
Unele pesticide ne afectează pielea şi ochii, în timp ce altele, mai agresive, pot chiar să ne deregleze din punct de vedere hormonal ori să ne dea peste cap sistemul nervos.
Iată care sunt fructele şi legumele cu un conţinut ridicat de pesticide:
- Merele
- Piersicile
- Nectarinele
- Căpşunele
- Strugurii
- Ţelina
- Spanacul
- Ardeiul gras
- Castravetele
- Roşiile cherry
- Păstăile
- Cartofii
Pe de altă parte, fructele şi legumele cel mai puţin tratate cu pesticide sunt:
- Avocado
- Porumbul
- Ananasul
- Varza
- Ceapa
- Sparanghelul
- Mango
- Papaya
- Kiwi
- Vânăta
- Grepfrutul
- Conopida
- Cartofii dulci