Devenind ceva mai conştientă de modul în care pierzi energia, o poţi conserva mai bine şi, prin urmare, o poţi consuma în mod chibzuit.
Răspunde la următoarele întrebări şi vei reuşi să identifici factorii care îţi consumă energia fără ca tu să îţi dai seama pe parcursul zilei.
Eşti victima proiecţiilor celor din jur?
Încearcă să îţi dai seama dacă obişnuieşti să dai dreptate celor din jur şi să pui mare preţ pe punctul lor de vedere? Şi dacă părerea lor nu coincide cu realitatea ta?
Gândeşte-te, pentru o clipă, că eşti însărcinată, iar majoritatea cunoscuţilor îţi spun că trebuie să te odihneşti mai mult acum, fiindcă vei fi mai obosită. Doar pentru că ei au trecut printr-o experienţă similară şi au constatat că nivelul lor de energie a scăzut în astfel de circumstanţe, nu înseamnă neapărat că se va aplica şi în cazul tău. Cu toate acestea, ei vor presupune că se va întâmpla la fel. Acest fenomen este cunoscut drept proiectarea propriei experienţe asupra celor din jur. Dacă tu alegi să iei astfel de păreri exprimate ca fiind adevărate, nu vei face decât să recreezi acea experienţă, fără că ea să fie neapărat valabilă în cazul tău.
Întreabă-te dacă nu cumva oboseala pe care o simţi are la bază punctul de vedere al cuiva din cercul tău de cunoştinţe. Dacă începi să te simţi mai bine după câteva minute, vei şti cu siguranţă că obosela ta este o consecinţă a proiecţiilor celor din jur.
Ce nevoi are organismul tău?
Ştiai că există o conştiinţă a fiecărui corp în parte? Dacă îi adresezi întrebări, îţi va oferi răspunsuri. Trebuie numai să fii capabilă să le auzi.
Când ajungi la o concluzie în ceea ce priveşte nevoile organismului tău, cum ar fi să presupui că are nevoie de mai mult somn, nu vei fi capabil să primeşti informaţii legate de ceea ce îţi cere cu adevărat.
Întreabă-ţi, pur şi simplu, organismul: "Ce ar trebui să fac pentru a avea mai multă energie?" S-ar putea să fie nevoie de mai multă hidratare, poate că vei simţi că trebuie să faci mai multă mişcare sau să petreci mai mult timp în natură. În momentul în care oferi organismului ceea ce îţi cere, astuparea duce la reducerea stării constante de oboseală.
De ce anume te-ai săturat să tot faci?
Un alt motiv pentru care anumiţi oameni se simt obosiţi mereu este legat de faptul că fac zi de zi ceva ce nu le aduce satisfacţii sau pur şi simplu nu li se potriveşte. Poate fi vorba despre un anumit tip de rutină care nu îţi prieşte sau poate că o relaţie personală sau profesională care îţi induce o stare de disconfort. Întreabă-te dacă nu cumva te împotriveşti unei schimbări de care organismul tău are nevoie. Dacă încerci să îţi schimbi puţin stilul de viaţă, energia din jurul tău se va pune în mişcare, iar noi oportunităţi vor începe să apară în viaţa ta. Vei constata, astfel, cu surprindere, că senzaţia de oboseală este înlocuită de o nesperată poftă de viaţă.
Ce trebuie să laşi în urmă?
Energia emoţională reprimată poate fi cauza oboselii care te tot apasă zi de zi. Fiindcă tindem către o stare de bine constantă, este nevoie de multă energie investită pentru a ţine în frâu trecutul şi emoţiile aferente acestuia. Astfel se întâmplă că ajungem să ţinem ascunse undeva în interior emoţii negative, iar energia consumată pentru a le ţine în frâu duce la o stare constantă de oboseală inexplicabilă.
Dacă simţi că eşti epuizată din cauza unor emoţii din trecut, apelează la un specialist care te poate ajuta să discuţi despre ele, să laşi în urmă ce a fost şi să mergi înainte cu inima uşoară şi împăcată.
Uneori, este de ajuns să te întrebi pe tine însuţi la ce ai putea renunţa pentru a-ţi recăpăta energia. Această întrebare poate activa subconştientul pentru a putea scăpa de greutăţile care te ţin pe loc şi te obosesc peste măsură.