Ai în continuare câteva recomandări despre cum poți alege mâncare sănătoasă și aspectuasă, dar în același timp naturală.
1. Brânză tare
Când cumperi brânză tare sau cașcaval uită-te la culoare, găuri și textură, ar trebui să aibă o formă uniformă, fără crustă albă, găurile să fie prezente pe toată suprafața, nu doar într-o parte, și dacă o strivești puțin, ar trebui să revină repede la forma inițială.
2. Carne
Carnea proaspătă este roz, nu roșu aprins sau maro, iar bucățile de friptură mai grasă ar trebui să fie foarte deschise la culoare. Carnea bună revine rapid la forma inițială și nu este lipicioasă.
3. Cafea măcinată
Alege o cafea cu un preț mediu, pentru că cea ieftină nu va fi la fel de bună, iar cea scumpă este la fel, plătești în plus doar ambalajul și firma. Cafeaua măcinată de calitate nu este niciodată depozitată în borcane de plastic, doar în sticlă sau metal, iar termenul de garanție n-ar trebui să fie mai departe de 18 luni.
4. Miere
Mierea naturală este transparentă și are o culoare uniformă. Mierea de calitate este foarte dulce și are o aromă specifică, iar dacă freci un strop între degete și se absoarbe rapid este în regulă.
5. Înghețată
Citește întotdeauna ingredientele unei înghețate, deoarece acelea care au aromă de fructe de pădure sunt rareori naturale, deci mai bine alegi doar unele care conțin nuci, fructe confiate și drajeuri. Pe de altă parte, înghețata pe băț nu este niciodată naturală.
6. Ciocolată
În primul rând, fii atentă la conținutul de cacao și cu cât mai mică este lista de ingrediente cu atât mai bine. Ciocolata de calitate trebuie să conțină cacao, în timp ce alte derivate sunt doar semne că ai de-a face cu un produs artificial. Deci este mai bine să alegi o ciocolată care are ulei de cacao decât un alt ulei vegetal.
7. Pește
Un pește proaspăt are ochii sticloși, iar unul vechi îi are încețoșați și ieșiți în afară. Branhiile ar trebui să fie roșii sau cel mult roz, iar atunci când îl iei în mână, ar trebui să îi atârne coada și să nu fie rigid.
8. Pâine
Pâinea proaspătă este moale, deci atinge-o mereu înainte să o cumperi, însă folosește mănuși de unică folosință sau o pungă, pentru a nu transfera microbii, în caz că altei persoane i-ar plăcea bucata pe care tu o refuzi. Ține minte că pungile de plastic mențin pâinea proaspătă pentru mai mult timp, dar o fac să își piardă din gust la doar câteva ore după ce este ambalată.
9. Morcovi
Când alegi morcovi ia-i pe cei mici, care nu sunt foarte deschiși la culoare și nu au pete.
10. Ardei gras
Când tai un ardei gras îți poți da seama dacă este sau nu proaspăt. Două sau trei compartimente arată că este un pic mai amar și are mai puține semințe, dar dacă are patru compartimente, atunci va fi mai dulce, chiar dacă are mai multe semințe. De asemenea, fii atentă la cum arată partea de jos a ardeiului, unde se umflă.
11. Ceapă verde
Uită-te la linia dintre partea albă și frunzele verzi, dacă cele două părți sunt bine delimitate, produsul este bun de consum, dacă există un degrade, atunci ceapa va fi mai tare.
Cum să alegi mereu cele mai bune alimente pentru sănătatea familiei tale
Cânt te duci la cumpărături ajungi să stai ceva mai mult decât plănuiai, pentru că nu știi exact cum să alegi produsele potrivite și, de obiciei, iei ce îți face cu ochiul mai mult, însă aspectul nu garantează calitatea bună.