Înainte de a deveni o clientă fidelă a salonului trebuie să te asiguri că fata care se ocupă de unghiile tale îndeplinește câteva cerințe obligatorii:
Ustensile dezinfectate
Dezinfectarea uneltelor este o chestiune de siguranță, pe care un tehnician profesionist va putea întotdeauna să ți-o descrie.
- Uneltele ar trebui să treacă prin toate etapele: dezinfectare, pre-sterilizare și sterilizare.
- După dezinfecție, uneltele trebuie ținute într-un aparat cu ultraviolete sau într-o pungă sterilă, de unică folosință, care ar trebui deschisă în fața ta.
- Fii atentă dacă tehnicianul de unghii ți-a dezinfectat atât ție mâinile cât și pe ale sale, bancul de lucru cât și buretele sau prosopul pe care ții tu mâinile, care nu ar trebui să aibă nicio urmă de la alte cliente.
- În plus, trebuie purtate mereu mănuși de unică folosință.
Îndepărtarea gelului de pe unghie
Multe saloane taxează suplimentar pentru îndepărtarea gelului sau a ojei vechi, dar această procedură nu este făcută mereu așa cum ar trebui.
- Tehnicianul de unghii n-ar trebui să îndepărteze resturile cu o pilă normală sau acetonă simplă.
- Când se curăță unghiile trebuie folosită o freză specială și este interzisă îndepărtarea gelului direct de pe unghii. O profesionistă va îndepărta mereu oja veche sau gelul rămas până la bază, după care va lustrui unghia.
- Profesioniștii folosesc doar dizolvant special, apoi un băț din lemn de portocal.
- De asemenea, este interzis să se curețe unghiile prin folosirea unei ustensile metalice folosită pentru împingerea culorii, deoarece această procedură poate afecta structura unghiilor și creșterea lor.
Materialele
Materialele de înaltă calitate sunt, de obicei, mai scumpe și proprietarii saloanelor preferă să cumpere ceva ieftin, de calitate mai slabă.
- Când îți faci manichiura în stil clasic, manichiurista ar trebui să aplice un gel special pentru îndepărtarea cuticulelor în loc să-ți pună mâinile în apă caldă.
- Dacă ai plătit pentru „manichiură Shellac, OPI, ORLY” sau orice altă marcă, tehnicianul care lucrează la unghiile tale ar trebui să aplice exact acea marcă, nu altceva mai slab calitativ.
- Baza, oja și top-coat-ul ar trebui să fie aceeași marcă, pentru a se combina cum trebuie.
- Fii atentă la data de expirare a produselor sau când anume au fost deschise.
- La sfârșitul procedurii, trebuie să ți se aplice o cremă de mâini.
Manichiura
Saloanele oferă mai multe tipuri de manichiură și indiferent de ce preferi, trebuie să fii atentă la calitatea serviciilor.
- Dacă ai cuticule foarte subțiri, o profesionistă va insista asupra unei manichiuri europene, pentru că reduce riscurile de accidentare și cuticulele nu se vor mai îngroșa, pentru că nu mai sunt îndepărtate.
- Ustensilele pentru o manichiură clasică ar trebui să fie bine ascuțite și dezinfectate, tocmai pentru a nu risca tăieturi inutile, datorate indeciziei și insistenței pe o anumită zonă.
- Saloanele de calitate folosesc pile metalice, dar care au rezistență mai mică de 100 piliri.
Aplicarea culorii
Modul în care cineva aplică lacul de unghii spune multe despre profesionalismul persoanei respective.
- Este interzisă pilirea unghiei doar pentru a face gelul sau oja să reziste mai mult. Acest truc te va ajuta să ai o manichiură impecabilă mai mult timp, dar pe termne lung, îți afectează sănătatea unghiilor.
- Nici un strat de ojă n-ar trebui să acopere cuticulele, dar în același timp, golul dintre cuticule și unghie n-ar trebui să fie prea mare.
- Fii atentă dacă ți se aplică gel și pe marginea unghiei, deoarece altfel, manichiura nu va dura prea mult.
- Profesioniștii nu folosesc lămpi UV și le preferă pe cele cu LED, deoarece nu sunt la fel de agresive cu pielea și unghiile.