Ingrediente necesare:
- un kilogram de carne de pui
- 6-7 căței de usturoi
- o ceapă
- 200 ml de vin alb demisec
- 500 grame de roșii tocate
- o legătură de pătrunjel verde
- 100 ml de ulei
- sare și piper, după gust
- 2-3 foi de dafin
Mod de preparare:
Taie carnea de pui sub formă de cubulețe, iar apoi condimenteaz-o cu sare și piper, masând ușor. Las-o la odihnit timp de 15 minute, iar apoi rumenește-o pe toate părțile în ulei încins.
După ce bucățile de carne s-au rumenit, iar apoi transferă-le în alt vas și acoperă-le cu un capac.
În grăsimea de la carne, călește ceapa tocată solzișori cu cățeii de usturoi tocați rondele, iar din când în când adaugă puțină apă caldă, pentru ca ceapa să nu se ardă.
Opărește roșiile în apă fiartă, iar apoi decojește-le și toacă-le cubulețe. Adaugă apoi carnea și vinul și lasă-le la fiert, până se evaporă alcoolul, apoi adăuga roșiile pasate.
Adaugă foile de dafin, potrivește cu sare și piper, iar apoi adaugă pătrunjelul verde tocat mărunt.
Servește-l cu mămăligă.