Batata Harra: Cartofi libanezi de post
Nu ştii ce reţete de post să mai încerci? Iată o variantă simplă şi gustoasă, ce poate fi servită ca atare sau ca garnitură.
6 cartofii roşii medii, 2 linguri zeamă de lămâie, 1 linguriţă paprika, 1 linguriţă fulgi de chilli, 4 căţei de usturoi tocaţi mărunt, 1 mână de coriandru, sare, ulei şi/sau unt
1. Taie cartofii cubuleţe şi adaugă-i într-o oală cu apă clocotită. Lasă-i pe foc timp de 5 minute, scurge-i şi lasă-i să se odihnească timp de 5 minute, fără capac.
2. Într-un wok sau o tigaie încăpătoare, topeşte puţin unt sau adaugă ulei de măsline. Adaugă apoi cartofii, sucul de lămâie şi usturoiul. Presară paprika şi fulgii de cilli, după care lasă pe foc şi amestecă din când în când, până când cartofii sunt moi, dar uşor crocanţi la exterior.
3. Adaugă sare după gust. Toacă coriandrul, presară-l peste cartofii fierbinţi, amestecă şi serveşte imediat.
Articolul anterior Vin fiert după o reţetă tradiţională suedeză Articolul următor Legume la cuptor aromatizate