Ai nevoie de:
- 500 g flori de soc
- 2 l apă
- 2 kg zahăr
- 4 lămâi mari
Mod de preparare:
Spală bine cu apă rece minunatele flori de soc, astfel încât să elimini orice posibile impurități sau insecte.
Pune florile curățate într-o oală încăpătoare, iar peste ele adaugă coaja tăiată felii de la două lămâi și cei doi litri de apă.
Pune oala pe foc și așteaptă ca apa să dea în clocot. După ce începe să fiarbă, mai las-o pe foc încă 10 minute.
După ce s-a răcit, înlătura coaja de lămâie și lasă infuzia la frigider cel puțin 24 de ore.
După ce trece acest interval, separă florile de soc de lichid cu ajutorul unui tifon. Pune lichidul la fiert, împreună cu zahărul, potrivit unica.ro.
Lasă siropul de soc pe foc până începe să se închege. Opțional, poți adăuga zeamă de lămâie după gust în timpul acestui proces.
Când minunatul sirop de soc este gata, toarnă-l în sticle sterilizate. Pentru un plus de aromă, poți adăuga câte un bețișor de scorțișoară în fiecare sticlă. Acoperă sticlele cu prosoape până se răcesc. Mai apoi, le poți depozita în cămară sau în dulap.
Servește sirop de soc oricând ai poftă de ceva răcoritor, cu apă minerală sau plată direct de la frigider.