Din fericire, există metode alternative prin care se poate obține suc de fructe proaspăt și sănătos.
Folosește blenderul
Blenderele sunt destul de bune când vine vorba despre extragerea lichidelor din fructe și legume moi și această metodă poate fi folosită pentru a obține foarte mult suc. Îți va lua un pic mai mult timp și va trebui să faci mai mult efort decât dacă ai cupăra un pahar de la supermarket, dar rezultatul va fi excelent.
Vei avea nevoie de un blender, un castron, o spatulă de cauciuc și o sită fină.
1. Introdu toate fructele și legumele în blender, ca în cazul unui smoothie. În funcție de fructele și legumele folosite, îți va ieși un lichid destul de gros în primă fază, ca un piure pentru bebeluși.
2. Pune sita deasupra castronului și deșartă piureul apoi lasă-l să se scurgă puțin. După câteva minute apasă cu spatula, pentru a stoarce tot sucul rămas în pulpă.
Prin această metodă se pot face fresh-uri de ananas pentru coktail-uri Pina Colada și amestecuri de castravete cu roșii pentru Bloody Mary. Însă, dacă plănuiești să faci un suc din rădăcinoase, va trebui să adaugi puțin lichid, după preferințe. În acest sens poți folosi apă, diverse sortimente de lapte sau chiar suc de mere.
Folosește un pistil cu mojar
1. Dacă poftești la suc de fructe taie fructele în două, astfel încât să fie accesibilă pulpa, apoi pune jumătățile în mojar și pistilul în centrul jumătăților și începe să apeși, să amesteci și să lovești, pentru a face pulpa să scoată zeamă.
2. În cazul în care nu mai ai mojarul, poți folosi orice alt recipient și dacă ai rătăcit pistilul poți folosi o furculită ca să storci pulpa.
Folosește-ți mâinile (sau picioarele)
1. Suntem înzestrați cu cele mai bune storcătoare de fructe, două mâini și două picioare, care au fost folosite din cele mai vechi timpuri la făcutul mustului. Așa că ia un fruct și stoarce-l cât de tare poți direct în gură, pentru a nu pierde vreun strop de suc.