Mulți oameni lucrează acum departe de casă, deoarece au nevoie să fie productivi, dar să găsești ceva de lucru într-un oraș nou poate fi greu, așa că ține cont de următoarele sfaturi dacă vrei să-ți faci viața mai ușoară.
1. Identificarea posibilelor locuri de muncă
Pentru a satisface creșterea cererii de locuri de muncă la distanță, mulți angajatori și-au făcut acum mai multe birouri regionale, primăriile au instalat mai multe locuri cu WiFi gratuit, iar cafenelele au devenit mai prietenoase cu posesorii de laptopuri.
2. Folosirea tehnologiei
În ultimele decenii, comunicrea s-a îmbunătățit vizibil datorită progresului tehnologic și există acum aplicații de trimis mesaje gratuit, e-mail-uri și chiar multe video-call-uri, care te vor ajuta să comunici cu colegii și superiorii de oriunde v-ați afla. În plus, poți folosi diverse programe ca să permiți cuiva să vadă în timp real ce ai tu pe ecran și puteți împărtăși fișiere prin Google Drive sau Dropbox, pentru a realiza astfel mai rapid și mai ușor anumite sarcini.
3. Conexiunea la internet
Vei avea neapărat nevoie de o conexiune la internet cu viteză mare pentru a vedea cum trebuie documentele și filmările importante, așa că verifică să ai o conexiune bună acolo unde te duci să muncești sau investește într-un hotspot mobil. În plus, cumpără-ți o pereche de căști performantă și o baterie externă, pentru că n-ai vrea să se piardă nimic important.
4. Găsește locații adecvate pentru întâlnirile față în față
Gândește-te la specificul întâlnirii și la participanți când cauți o locație pentru întâlnirea ta de afaceri, deoarece este o mare diferență între o întâlnire colegială și una cu posibili parteneri. În plus, verifică dacă restaurantul sau cafeneaua la care te gândești oferă separeuri, ca să aveți mai multă intimitate.
5. Ține cont de fusul orar
Cum din ce în ce mai multe companii se extind la nivel internațional, principala problemă o reprezintă menținerea productivității în funcție de fusul orar al fiecărui angajat. Rezervă-ți timp să cunoști echipe noi, chiar dacă acest lucru se va face doar online și ține cont de programul filialelor regionale atunci când duci la îndeplinire o sarcină, pentru a putea crea astfel un lanț al comunicării eficiente, ceea ce-ți va face munca mai plăcută.
De asemenea, delegarea responsabilităților este un alt aspect de care trebuie să ții neapărat cont, pentru că acest lucru arată că ai încredere în cealaltă persoană, pe care o încurajezi să îmbrățișeze noi provocări în timp ce tu îți ușurezi munca.
Poate părea interesant să ai un program de lucru flexibil și să locuiești într-un orș nou, dar găsirea unui loc adecvat de muncă într-o zonă pe care nu o cunoști foarte bine, reprezintă mereu o provocare. Așadar, fii pregătită să ai toate ustensilele la îndemână, ca spațiul de lucru în sine să fie ultima problemă cu care te confrunți.
Cum să munceşti într-un oraş nou - 5 sfaturi practice
Programele de lucru au devenit din ce în ce mai flexibile peste tot în lume, datorită noilor tehnologii, care le permit angajaților să lucreze la distanță de locul de muncă și pentru că au sporit cerințele pentru condiții de muncă mai bună.