Volumul de muncă dintr-o căsnicie este greu de estimat corect, dar atunci când în peisaj apar şi copiii, lucrurile se complică şi mai mult. Chiar dacă înainte de ei lucrurile erau împărţite în mod egal între ce idoi proaspeţi părinţi, acum mama va avea mai multe griji şi lucruri de făcut, mai ales în primele luni de viaţă ale bebeluşului.
Pentru a avea o relaţie sănătoasă, fiecare partener trebuie să înţeleagă diferenţele de gen. Aici deja nu mai este vorba despre discriminare, ci despre faptul că femeile sunt mult mai mult implicate în grupuri sociale şi astfel au acces la mai multe informaţii. În plus, fiziologic vorbind, un nou născut este mai ataşat de mama sa decât de tată. Datorită faptului că cele mai multe dădace sunt femei, iar acestea participă la mai multe botezuri, naşteri şi petreceri cu temetică, ele află mai din timp noutăţi în materie de puericultură.
1. Lasă-l să greşească
Nimeni nu se naşte învăţat aşa că dacă nu este ceva de viaţă şi de moarte lasă-ţi partenerul să greşească din când în când atunci când vine vorba despre creşterea copiilor. Poţi în schimb să-l ajungi când are nevoie sau să-i dai anumite sfaturi dacă vezi că deviază prea mult, dar lasă-l să experimenteze frumuseţile copilăriei, deoarece are şi el nevoie de timp de calitate alături de copiii lui. Ca să înveţe pe prorpia piele cel mai bine e să dispari complet din peisaj, să ieşi în oraş la o cafea cu fetele sau să mergi să-ţi cumperi rochiţa pe care ai văzut-o în vitrina unui magazin. Astfel, tu vei fii mai relaxată şi vei putea aborda cu calm probleme cu adevărat importante care se pot invi în viaţa oricui. Cea mai gravă greşeală pe care o poate face o proaspătă mamică este să pună pe oricine altcineva înaintea ei.
2. Preţuieşte-te mai mult
Trebuie să ştii ce vrei şi să acţionezi, dacă rămâi mereu pe utlimul loc vei ajunge să fii frustrată. Poţi face în continuare ordine în camera copiilor, dar lasă-ţi partenerul să aibă grijă de dormitorul conjugal, spală tu vasele, însă dă-i voie lui să le pună la loc sau tu poţi băga o maşină de rufe în timp ce el dă cu aspiratorul în casă. Nu scrie nicăieri că odată ce apare un copil în viaţa voastră s-a dus cu împărţirea sarcinilor. Chiar dacă el lucrează în continuare şi tu ai acum un job full-time, pentru că până la urmă nu stai degeaba acasă. Uneori vei simţi nevoia să ţipi, să te descarci tocmai pe el, deoarece el va fi, de cele mai multe ori, cel mai aproape. Te poţi elibera liniştită în acest mod. Dacă te iubeşte cu adevărat va înţelege, dar nu uita să-ţi ceri scuze. Nu trebuie nici măcar să te simţi prost, dar trebuie să te pui şi în pantofii lui, să-ţi dai seama că nu este el de vină pentru felul în care te simţi tu şi să continuaţi să vorbiţi fără oprelişti unul cu celălalt. Fericirea ta depinde doar de tine, du-te la salon şi ai grijă de tine, pentru tine.
3. Negociază-ţi timpul
Weekendurile ar trebui să fie uneori libere şi pentru tine. Dacă altfel nu merge, atunci trebuie să îţi negociezi timpul liber şi încearcă să petreceţi împreună timp de calitate. Eventual puteţi combina programele astfel încât să faceţi ceva drăguţ împreună, ceva care să placă tuturor. Dacă asta te ajută să rămâi cu capul pe umeri atunci du copiii la bunici sau la un vecin pentru măcar jumătate de oră. Fii sigură că îi laşi cu un om responsabil şi totul va fi bine. Nu trebuie să îţi faci mustrări de conştiinţă, toată lumea va avea de câştigat dacă tu vei fi relaxată şi sănătoasă. Faceţi cu rândul în creşterea celor mici şi chiar dacă sunteţi cu toţii acasă, rezervă-ţi măcar o jumătate de zi pe săptămână pentru a te bucura de privelişte.
4. Fă-ţi timp pentru sex
Foarte multe mame tinere ajung să creadă că sexul este o povară, ele nu mai pot să satisfacă dorinţele partenerului în parte pentru că cea mai importantă persoană pare a fi noul venit şi în parte pentru că preferă să facă altceva cu puţinul lor timp liber. Cercetările arată că pentru ca relaţia să nu aibă de suferit, soţii au nevoie de cel puţin o întâlnire intimă pe săptămână, care să dureze măcar 7 sau chiar 13 minute. Poate părea puţin, dar pentru un cuplu cu copii este benefic chiar şi atât. În plus, pentru unii, să programeze partidele este singura metodă chiar să aibă parte de puţină acţiune. În acest sens, vă poate ajuta şi să angajaţi o dădacă pentru câteva ore pe săptămână. Odată ce vei prinde iar gustul vei vedea că îţi vei dori din ce în ce mai mult.
5. Învaţă să fii corectă
Înţelege că orice copil este afectat de certurile din casă. Oricât de mult te-ai ascunde, te-ai duce în altă cameră sau ai vorbi în şoaptă, copiii sunt foarte perspicace şi prind din zbor atmosfera tensionată. Comunicaţi foarte mult voi doi şi fiţi amândoi dispuşi să facţi compromisuri, niciunul nu este bine să simtă că renunţă la o parte din el pentru celălalt sau că face ceva ce nu ar vrea. Un exerciţiu foarte bun este să staţi faţă în faţă, fără să vă spuneţi nimic, pur şi simplu să va priviţi unul pe celălalt în ochi, acesta este un lucru mai intim decât orice altceva. Pe de altă parte, puteţi face o listă cu câte 5 defecte şi 5 calităţi, pe care să vi-o citiţi în linişte.
Cum să NU îţi urăşti soţul după apariţia copiilor
Ceea ce omoară mai repede romantismul şi libidoul este să te simţi sclava cuiva. Cu toate acestea asta se întâmpla din ce în ce mai des în casele unde apar copii, indiferent dacă femeia continuă să lucreze sau nu.