Din fericire, acum chiar ai timp să cureți toate recipientele de sosuri și şi condimente, astfel încât să poţi observa dacă vreunul a expirat deja, pentru a-l arunca și a-ți face loc în frigider, dulap sau cămară.
Precum un pat nefăcut în fiecare dimineață, o colecție de sticle murdare îți umbrește ziua. Deși creierul tău nu înregistrează acest fenomen ca pe ceva extrem, precum un ou clocit, aceste recipiente îți induc, fără să vrei, o stare proastă.
Îndepărtează din stocul tău ketchupul care a făcut deja cruste, maioneza deschisă de luni de zile (chiar dacă, teoretic, încă mai este în termenul de garanție) și spală rafturile pe care s-a scurs gemul sau mierea. De asemenea, este indicat, mai ales acum, să speli sticlele, conservele și borcanele cu totul, doar asigură-te că rămân sigilate sau măcar bine închise. După ce toate aceste recipiente sunt curate și uscate, pune-le pe cele bune la locul lor și restul aruncă-le direct la gunoi.
Curăţenie de primăvară: Nu uita de raftul cu sosuri şi condimente
Acest lucru nu-ți va schimba toată viața, dar este important să beneficiezi de produse care sunt în termenul de garanție și care sunt depozitate corespunzător.