Este foarte greu de înțeles cum cineva care câștigă premiul cel mare la loto alege să se întoarcă la muncă, chiar dacă nu mai are neapărată nevoie de alți bani, dar s-a dovedit că cei care primesc o sumă mare de bani fără să facă prea mare lucru, continuă să muncească chiar mai din greu.
Ce câștigi din muncă în afară de bani
1. Îți ții viața sub control
Munca este ca o ancoră ce te ajută să ai măcar o vagă idee despre viitor și îți oferă un sentiment de siguranță și stabilitate. Dacă muncești știi că indiferent ce s-ar întâmpla, ai un loc unde ești așteptată mereu la o anumită oră în câteva zile pe săptămână.
2. Întâlnești oameni noi
S-au făcut foarte multe filme despre dragostea întâlnită la birou, deoarece munca îi aduce pe oameni împreună și în plus, acolo poți găsi prieteni adevărați.
3. Te preocupă aspectul fizic
Munca îi motivează pe oameni să se trezească și să se pregătească cum trebuie pentru o nouă zi. O persoană care arată bine și se simte bine, emană încredere în sine.
4. Te ajută să lupți cu plictiseala și depresia
Munca este un remediu eficient împotriva depresiei, deoarece necesită toată atenția și îți înlătură gândurile negative măcar pentru o perioadă de timp.
5. Ești motivată și disciplinată
Nu reprezintă tocmai un antrenament militar, dar chiar și așa tot este bună pentru a te disciplina. Datorită muncii tale ai anumite ritualuri și reguli, îți poți planifica timpul și înveți cum să-l folosești și să ai grijăî de banii tăi.
6. Îți hrănește ego-ul
Orice om are propria imagine despre sine și ce visează să fie. Mulți oameni vor să ajungă foarte sus în carieră, în timp ce altora li se pare imposibil să facă ceea ce le place cu adevărat fără să se gândească și la titlul pe care îl au.
7. Poți schimba lumea
Bill Gates, Warren Buffett și Mark Zuckerberg ar fi putut de mult să trăiască liniștiți, fără să mai muncească, dar au ales să investească mereu în ceva interesant, deoarece să le dai oamenilor ceva de care au nevoie reprezintă o adevărată motivație.
Câștigul necondiționat îți aduce fericire?
Un studiu realizat de Oxford University a scos la iveală faptul că 47% dintre profesii vor dispărea în următorii 20 de ani, din cauza automatizării, iar ca urmare, rata șomajului va crește și oamenii vor fi mai nefericiți. În aceată ordine de idei au fost efectuate, în același timp, 8 experimente sociale, în țări diferite. Acestea au fost adevărate succese în țări precum Namibia și Kenia, unde participanții au fost plătiți cu câte 10-30 de dolari fiecare și au început să mănânce mâncare mai bună și să se îngrijească de sănătatea lor sau chiar să-și lanseze propriile afaceri. În plus, rata criminalității a scăzut și oamenii cărora chiar le lipseau banii au pus preț pe fiecare dolar primit fără să facă mai nimic. Experimentul din Finlanda însă, unde 2000 de șomeri ar fi trebuit să primească timp de 2 ani câte 560 de euro pe lună și unde banii ar fi trebuit să le aducă acestora stabilitate și motivație pentru a-și găsi un loc de muncă stabil, acest experiment a fost întrerupt după numai un an, deoarece suma alocată a fost considerată prea mică pentru a face o diferență în stilul de viață finlandez.
Veniturile de bază pot face pe cineva fericit doar dacă respectiva persoană știe să folosească banii corect, adică o parte să-i investească și restul să-i economisească.
De ce continuă oamenii să muncească chiar şi după ce se îmbogăţesc
Există multe povești despre oameni care au câștigat la loto și s-au bucurat de bani o perioadă, după care s-au plictisit, iar cei care n-au câștigat niciodată un premiu nu-i pot înțelege cu adevărat de ce nu se relaxează pentru tot restul vieții lor.