Descoperirile recente au scos la iveală faptul că nu ar trebui să-ți mai numeri caloriile și iată de ce.
Ce se întâmplă când ești atentă numai la calorii
Când se scade aportul caloric, apar poftele, oboseala și foamea, hormonii tiroidieni sunt diminuați, iar metabolismul este încetinit, ceea ce într-un final te face să mănânci și mai mult. Trebuie să știi de fapt că greutatea este controlată de creier, de aceea îți este de fapt atât de greu să slăbești.
Adevăratul motiv din cauza căruia nu slăbești
Motivul pentru care creierul luptă împotriva slăbirii este că te dorește exact așa cum ești acum. Dacă ingerezi mai multe calorii decât ar trebui, creierul te va face să te simți mai plină, iar dacă mănânci prea puțin creierul face exact opusul, te face să-ți fie foame, să fii obosită și să ai pofte frustrante, iar metabolismul încetinește.
Cum să-ți păcălești metabolismul
Vestea bună este că există o metodă prin care-ți poți face metabolismul să colaboreze, în timp ce acesta se luptă cu schimbarea greutății atunci când îți forțezi organismul să consume mai puține calorii. Ultimele cercetări din domeniu arată că cineva își poate reprograma creierul astfel încât să considere că greutatea de la care se pornește este de fapt mai mică și prin urmare aportul caloric necesar e mai mic, astfel încât arderile metabolice să fie accelerate, nu încetinite și întreg procesul de slăbire să devină mai ușor.
Unul dintre factorii care contribuie la reprogramarea gândirii este faptul că mâncarea modernă e prea procesată, prea complexă și prea aromată sau condimentată. Ideea care stă la baza tuturor dietelor este simplificarea mâncării, ceea ce permite slăbirea a până la 0.5 kg pe săptămână fără foamete sau oboseală.
Așadar, ia-o ușor, consumă alimente cât mai puțin procesate, inspiră-te din planul alimentar al bunicilor și bucură-te în timpul acestui proces de fiecare rezultat obținut, fără să-ți numeri caloriile la fiecare îmbucătură.