Shoturile de ghimbir constituie un elixir de preţ pentru sistemul digestiv. Un astfel de shot consumat înainte de fiecare masă are capacitatea de a stimula sucurile gastrice, dar şi de a facilita şi chiar accelera digestia.
Pentru a prepara un shot de ghimbir ai nevoie de:
- 5 lămâi
- 3 rădăcini de ghimbir
- 1/4 cană de miere organică
- 1/4 linguriţă de piper negru
- 1 cană de apă plată
1. Stoarce lămâile pentru a obţine un pahar de suc de lămâie.
2. Foloseşte apoi blenderul pentru a obţine suc proaspăt de ghimbir.
3. Amestecă zeama de lămâie cu sucul de ghimbir şi cu apa plată. Adaugă peste piperul şi mierea şi amestecă viguros cu o lingură.
4. Pune amestecul obţinut într-un recipient închis ermetic, pe care îl vei depozita în frigider. Consumă apoi, înainte de fiecare masă, 30 ml (un poahar de shot) din această băutură.
5. Efectele pe care această băutură le are asupra organismului tău se vor vedea încă din primele zile.