În cazul în care frigiderul nu mai funcţionează corespunzător cât timp eşti plecată, dar revine la parametri normali în momentul în care te întorci, nu ai cum să afli ce s-a petrecut în lipsa ta decât dacă apelezi la un truc extrem de simplu.
Ai nevoie de o cană cu apă, pe care o laşi să îngheţe. După ce apa a îngheţat, aşezi la suprafaţă o monedă şi introduci cana înapoi în congelator.
Dacă te întorci acasă şi observi că moneda a rămas aşa cum ai aşezat-o, la suprafaţa apei îngheţate, înseamnă că frigiderul a funcţionat corespunzător pe toată perioada vacanţei. Alimentele şi-au păstrat proprietăţile şi pot fi consumate.
Dacă apa nu s-a topit de tot, iar moneda s-a cufundat doar pe jumătate în apă, înseamnă că frigiderul nu a funcţionat o perioadă, însă unele alimente pot fi consumate încă, fiindcă temperatura a rămas totuşi la un nivel acceptabil.
În schimb, dacă găseşti apa topită şi moneda a ajuns deja pe fundul cănii, nu este recomandat să mai consumi alimentele rămase în frigider în aceste condiţii.