Desert crocant cu mere şi cu ovăz
Încearcă un desert uşor de realizat, dar gustos, care îţi va aminti de copilărie şi de plăcinta cu mere a bunicii!
10 căni cu mere decojite şi feliate, 1 cană cu zahăr alb, 1 lingură de făină, 1 linguriţă de scorţişoară, 1/2 cană de apă, 1 cană de tărâţe de ovăz, 1 cană de făină, 1 cană de zahăr brun, 1/4 linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1/4 linguriţă de praf de copt, 1/2 cană de unt topit
1. Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Aşază feliile de mere într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Separat, amestecă într-un bol zahărul alb, lingura de făină şi scorţişoara. Toarnă amestecul peste merele din tavă şi apoi pune apa din cană peste.
3. Într-un alt bol, amestecă tărâţele de ovăz, cana de făină, zahărul brun, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi untul topit. Foloseşte-ţi apoi mâinile pentru a distribui acest amestec peste merele din tavă.
4. Introdu tava în cuptor şi scoate-o 45 de minute mai târziu. Desertul poate fi servit ca atare, ori alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
Poftă bună!