Ce spui de un desert care să îţi aducă aminte de copilărie, făcut chiar de tine, în cuptorul cu microunde, din câteva ingrediente pe care le ai deja în casă.
Pentru 50 de caramele ai nevoie de: 1 cană de unt nesărat, 1 cană de unt de arahide, 1 linguriţă de extract de vanilie, un praf de sare, 3 căni şi jumătate de zahăr pudră, 1 cană de alune zdrobite.
1. Tapetează o tavă cu folie de aluminiu.
2. Pune untul alături de untul de arahide într-un bol şi încălzeşte amestecul în cuptorul cu microunde, preţ de 2 minute. Scoate bolul, amestecă bine şi mai încălzeşte 1 minut. Repetă operaţiunea pentru ultima dată apoi adaugă extractul de vanilie, sarea şi zahărul pudră. Amestecă până când obţii o compoziţie omogenă. Adaugă o jumătate de cană de alune mărunţite şi amestecă din nou.
3. Cu ajutorul unei linguri de lemn, răstoarnă compoziţia în tava, întinzând-o bine. La final, presară şi cealaltă jumătate de cană de alune. Înveleşte cu încă o bucată de folie de aluminiu şi introdu compoziţia în frigider.
4. După 2 ore, scoate tava din cuptor şi taie compoziţia întărită în cuburi. Acum, poţi savura alături de cei dragi cele mai bune caramele pe care le-ai mâncat vreodată.
Cum să faci caramele în cuptorul cu microunde
Ai musafiri neanunţaţi sau îţi este, pur şi simplu, pofta de ceva dulce? Iată cum poţi prepara caramele delicioase în cuptorul cu microunde, în mai puţin de 10 minute!