Cheesecake cu mere caramelizate
Prepară un desert delicios folosind cel mai iubit fruct al toamnei.
Compoziţie: 2 pachete de cremă de brânză dedurizată, jumătate de cană de zahăr, un sfert de lingură de esenţă de vanilie, 2 ouă, un sfert de cană de topping de caramel, 2 linguri de miez de nucă măcinată, 2 mere curăţate, date pe răzătoarea mică şi caramelizate cu o jumătate de cană de zahăr. Aluat: 300 de grame de făină de grâu, 150 de grame de unt, 80 de grame de zahăr pudră, un praf de sare, coaja rasă de la jumătate de lămâie, 3 - 4 linguri de apă rece, esenţă de vanilie şi scorţişoară.
1. Încălzeşte cuptorul la 190 de grade Celsius.
2. Caramelizează merele într-o cratiţă.
3. Pregăteşte aluatul de tartă cu 300 de grame de făină de grâu, 150 de grame de unt gras, de la frigider, 80 de grame de zahăr pudră, un praf de sare, coaja rasă de la jumătate de lămâie, 3 - 4 linguri de apă rece, opţional esenţă de vanilie şi scorţişoară. Amestecă îniţial cu o lingură, după care cu mixerul şi aşază aluatul în tava de copt, după care bag-o la cuptor pentru 20 de minute sau până când prinde o culoare aurie.
4. Bate gălbenuşurile cu jumătate de cană de zahăr, după care amestecă şi untul folosind o lingură de lemn, iar separat bate albuşul cu o lingură de apă.
5. Amestecă ambele compoziţii cu miezul de nucă măcinat şi merele caramelizate, esenţa de vanilie şi crema de brânză, folosind mixerul,.
6. Toarnă compoziţia în aluatul de tartă pe care l-ai copt.
7. Bagă cheesecake-ul pentru minimum 4 ore la frigider, după care taie-l în porţii şi toarnă topping de caramel peste ele.
Poftă bună!
Articolul anterior Chec pufos cu dovleac Articolul următor Brioşe cu broccoli