Desert din aluat foietaj
Ceva dulce şi cu puţine ingrediente, pentru cele cărora le plac dulciurile de patiserie şi vor să le facă singure acasă.
1 plic zahăr pudră, 1 foaie aluat foietaj, 1/4 ceaşcă zahăr tos, 1/2 linguriţă esenţă de vanilie, 5 căpşuni, 500g brânză proaspătă de vaci
1. Încălziţi cuptorul la 200 grade Celsius.
2. În acest timp, într-un bol mediu amestecaţi brânza, zahărul şi esenţa de vanilie până se omogenizează.
3. Tăiaţi o foaie de aluat foietaj în nouă pătrăţele.
4. Luaţi pe rând pătrăţelele şi împăturiţi în două, pe diagonală.
5. Lăsând o jumătate de cm pe margine, tăiaţi câte o linie dreaptă pe fiecare margine rămasă, dar fără ca cele două să se intersecteze.
6. Despăturiţi pătratul şi trageţi marginile una peste cealaltă.
7. Puneţi o lingură din amestecul cremos în mijloc, ca umplutură, apoi puneţi deasupra o jumătate de căpşună cu partea tăiată în jos.
8. Repetaţi operaţiunile pentru fiecare pătrăţel de aluat în parte.
9. Introduce-ţi pateurile la cuptorul preîncălzit, timp de 15-20 de minute sau până când se răsfiră şi devin maronii .
10. Serviţi cu zahăr pudră deasupra.
Tips: 1. Puneţi pateurile formate într-o tavă lată si plată, pe hîrtie de copt, pentru a nu se lipi şi a spala mai uşor tava la sfârşit.
2. Nu deschideţi cuptorul până nu sunt făcute, altfel aluatul va da înapoi. Verificaţi aspectul lor prin geam.
3. Lăsaţi-vă imaginaţia să zburde, aluatul poate fi modelat în mai multe feluri.
Articolul anterior Mic dejun săţios şi gustos Articolul următor Chiftele din cartofi cu şuncă şi caşcaval