Desert rapid: Spumă de unt de arahide cu lapte de cocos şi...
Ai poftă de ceva dulce şi vrei să-i răsfeţi pe cei dragi cu un desert rapid? Încearcă această reţetă din 3 ingrediente de spumă de unt de arahide cu lapte de cocos şi sirop de arţar.
400 ml lapte de cocos nedegresat (sau 200 ml de smântână din lapte de cocos din comerţ), 3-4 linguri de unt de arahide, 2-3 linguri de sirop de arţar, nectar de agave, miere sau zahăr pudră, în funcţie de preferinţe.
1. Lasă laptele de cocos la frigider peste noapte. A doua zi dimineaţă, fără a agita conserva, îndepărtează capacul şi ia cu o lingură smântâna formată la suprafaţă. Răstoarnă această smântână într-un bol răcit în prealabil.
2. Bate smântâna cu mixerul timp de aproximativ 45 de secunde sau până când obţii o frişcă uşoară şi pufoasă.
3. Adaugă 2 linguri de unt de arahide şi amestecă în continuare. Gustă compoziţia şi mai adaugă celelalte două linguri dacă simţi că aroma nu este suficient de intensă pentru gustul tău.
4. Adaugă tipul de îndulcitor ales, însă fii atentă la consistenţa spumei, care se va lăsa dacă adaugi prea mult sirop.
5. Serveşte spuma obţinută imediat, în cupe răcite în prealabil sau las-o la frigider pentru câteva ore, ca să se lege mai bine.
Pont: Poate fi servită simplă, decorată cu frişcă din lapte de cocos, cu banane sau sirop de ciocolată. O poţi folosi şi pe post de topping pentru salatele de fructe sau ca glazură pentru brioşe şi torturi.
Poţi păstra spuma rămasă la frigider timp de o săptămână. Astfel vei avea deja pregătită o gustare dulce când te întorci de la birou.
Articolul anterior Trufe de ciocolată din doar două ingrediente Articolul următor Pui în crustă de parmezan