Desert raw vegan cu biscuiţi şi ciocolată
Un desert fără coacere, rapid de făcut şi cu puţine ingrediente, deliciul celor care iubesc ciocolata.
3 linguri cremă de ciocolată, 50 g lichior de cafea, 50 g nuci, 250 g mascarpone, 250 g cafea, 350 g biscuiţi populari
1. Se amestecă bine, cu o lingură, crema de mascarpone cu crema de ciocolată.
2. Se întinde compoziţia pe câte un biscuite şi se fac sendvişuri de biscuiţi cu cremă de ciocolată.
3. Se amestecă cafeaua cu lichiorul de cafea şi se înmoaie sendvişurile de biscuiţi pe ambele părţi, după care se lipesc între ele cu cremă de ciocolată şi se formează un baton.
4. Se înveleşte pe toate părţile batonul obţinut cu restul de cremă şi se netezeşte.
5. Se macină nuca şi se presară peste baton.
Tips: 1. Toate ingredientele se lasă cel puţin o oră la temperatura camerei, pentru a se putea amesteca şi întinde mai uşor.
2. Nuca poate fi înlocuită cu orice tip de alune.
3. La servire, se taie batonul pe diagonală, ca să se vadă forma şi culoarea din interior şi pentru a nu se desprinde biscuiţii.
4. Batonul se poate îmbrăca în frişcă.
Articolul anterior Chiftele din piept de pui cu sos de ciuperci Articolul următor Apă aromată sofisticat - cea mai bună băutură pentru slăbit