Această dietă este bună pentru persoanele cărora le place să mănânce cât de mult îşi doresc. Supa de varză poate fi mâncată în orice moment al zilei în care simţi că îţi este foame, dar condiţia esenţială este că doar supa de varză este alimentul pe care îl poţi mânca la discreţie, în cantităţi nelimitate.
Această dietă este un plan alimentar de 7 zile, care te ajută să slăbeşti rapid. Cu toate acestea, nu este o soluţie de slăbire pe termen lung şi este necesar să laşi un interval de cel puţin 2 săptămâni între prima dată şi a doua oară când ţii dieta cu supă de varză în varianta reinventată.
Premisa de la care porneşte ideea din spatele dietei este că poţi să slăbeşti foarte repede dacă vei mânca doar supă de varză. Dieta cu supă de varză, reinventată, este aproape la fel ca dieta cu supă de varză, dar excepţia este faptul că poţi adăuga anumite alimente pentru a o schimba şi pentru a face supa să fie mai pe placul tău.
Ingredientele pentru supa de varză:
- 1/2 căpăţână de varză (500 grame)
- 2 ardei graşi verzi sau roşii (350 grame)
- 6 cepe verzi mari (150 grame)
- 3 morcovi (150 grame)
- 1 sau 2 roşii tăiate cubuleţe (150 grame)
- Fasole verde (280 grame)
- 1 tulpină de ţelină, dacă doreşti
- Se condimentează, după gust, cu sare, piper, pătrunjel, pudră de usturoi etc.
- 12 căni de apă (3 litri)
Modul de preparare al supei de varză:
1. Taie ceapa verde, pune-o într-o oală şi începe să o sotezi cu ajutorul unui spray pentru gătit.
2. Taie ardeiul gras în două, scoate-i seminţele şi coada. Se taie ardeiul în bucăţi mai mari (cam cât o muşcătură) şi pune-le în oală.
3. Îndepărtează frunzele de pe straturile superioare ale verzei, se taie în bucăţi de câţiva centimetri, şi se pune în oală.
4. Morcovii curaţi se taie şi ei în bucăţi de aceeaşi mărime şi se pun în oala de fiert.
5. Taie fasolea verde în bucăţele şi pune-o în aceeaşi oală.
6. Dacă îţi place ca supa să fie picantă, adaugă o cantitate mică de piper cayenne (chili, adică praf de ardei roşu) acum. O treime de linguriţă este o cantitate suficientă, deoarece supa va deveni mai picantă pe măsură ce se fierbe.
7. Poţi folosi cuburi concentrate de supă pentru condimentarea supei, dar atenţie, acestea au mari cantităţi de sare.
8. Foloseşte aproximativ 12 căni de apă, acoperă oala de supă şi pune-o pe aragaz la foc mic. Lasă supa să fiarbă destul de mult timp (o oră ar trebui să fie un interval bun).
Ideea dietei este să mănânci supă de varză (cât de multă poţi tu) în fiecare zi – suficient cât să te facă să te simţi sătulă, cu alte cuvinte să îţi satisfacă foamea. În plus, poţi consuma anumite alimente în fiecare zi a dietei de 7 zile. Nu ai voie să consumi alcool. Apa şi sucul de fructe neîndulcit nu au limite (deci poţi consuma după bunul plac) în zilele în care este permis consumul de fructe.
Ziua 1: Supă de varză, toate fructele care îţi plac şi pe care vrei să le mănânci, cu excepţia bananelor. Bea ceai neîndulcit, suc de fructe (neîndulcit) sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun la ora 7.00: Supă de varză (280 ml), 1 felie de pâine neagră, 1 lingură de unt light.
Gustare la ora 10.00: 1 ou fiert, 1 felie de pâine albă, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânz la ora 14.00: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 măr, 10 struguri.
Cina la ora 18.00: Supă de varză, 2 linguri de smântână, 1 felie de pâine neagră, 1 cană de ceai fără zahăr.
Cu o oră înainte de culcare: 1 felie de brânză, 1 felie de pâine neagră, 1 pahar cu suc de fructe neîndulcit.
Ziua 2: Supă de varză, toate legumele care au puţine calorii, cu excepţia cartofilor. Bea ceai neîndulcit, suc de fructe (neîndulcit) sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, salată de broccoli şi conopidă.
Gustare: Brânză de vaci (50 grame), 1 linguri de smântână, 1 felie de pâine albă, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânzul: Supă de varză, 1 felie de pâine albă, salată dulce de morcovi.
Cină: Supă de varză, 1 felie de pâine albă, salată clasică de legume, 1 cană de ceai fără zahăr.
Cu 1 oră înainte de culcare: 1 pahar de suc de legume, neîndulcit.
Ziua 3: Supă de varză, două banane şi toate fructele care îţi plac şi pe care vrei să le mănânci, cu excepţia bananelor. Bea ceai neîndulcit, suc de fructe (neîndulcit) sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 lingură de unt light.
Gustare: 1 ou fiert, 1 felie de pâine albă, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânzul: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 măr, 10 struguri.
Cină: Supă de varză, 2 linguri de smântână, 1 felie de pâine neagră, 1 cană de ceai fără zahăr.
Ziua 4: Supă de varză, două banane şi 1 pahar cu produse lactate la alegere. Bea ceai neîndulcit sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 banană medie.
Gustare: Brânză de vaci, 1 linguri de smântână, 1 felie de pâine albă, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânzul: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 banană medie.
Cina: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 cană de ceai fără zahăr.
Cu o oră înainte de culcare: 1 cană de iaurt simplu, degresat.
Ziua 5: Supă de varză, carne de vită fiartă sau tocană de carne de vită. Bea ceai neîndulcit sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 2 linguri de smântână, 1 felie de pâine neagră, 1 pahar cu suc de fructe neîndulcit.
Gustare: 1 ou fiert, 1 felie de pâine albă, 1 roşie, 1 salată, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Prânzul: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, carne de vită fiartă (110 grame)
Cina: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, carne de vită fiartă (110 grame), 1 cană de ceai fără zahăr.
Cu o oră înainte de culcare: jumătate de cană de kefir degresat (120 ml).
Ziua 6: Supă de varză, carne de pui fiartă sau tocană de carne de pui. Bea ceai neîndulcit sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 2 linguri de smântână, 1 felie de pâine neagră.
Gustare: Fulgi de ovăz gătiţi şi fierţi cu sare, fără zahăr, 1 felie de pâine albă, 1 lingură de unt light, 1 cană de ceai fără zahăr.
Prânz: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, piept de pui fiert, dar fără pieliţă
Cina: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, piept de pui fiert, dar fără pieliţă, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de zahăr.
Cu o oră înainte de culcare: 1 cană de kefir degresat (240 ml).
Ziua 7: Supă de varză, doi cartofi copţi. Bea ceai neîndulcit, suc de fructe (neîndulcit) sau apă.
Pe stomacul gol, bea un pahar cu apă la ora 6.00.
Micul dejun: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 lingură de unt light.
Gustare: brânză de vaci cu 2% grăsime, 1 felie de pâine albă, 2 linguri de smântână, 1 cană de ceai cu 1 linguriţă de ceai.
Prânz: Supă de varză, 1 felie de pâine neagră, 1 cartof copt la cuptor, cu sare, 2 linguri de smântână, 1 cană de ceai fără zahăr.
Cina: Supă de varză, 2 linguri de smântână, migdale, 1 cană de ceai fără zahăr.
Cu o oră înainte de culcare: 1 felie de brânză, 1 pahar de suc de fructe neîndulcit. (Sursa)