Stai departe de dietele fade şi ia în considerare folosirea sfaturilor practice pentru o alimentaţie sănătoasă şi o pierdere în greutate pe măsură: mănâncă-ţi legumele din farfurie. Varza murată este un aliment cu puţine calorii care îşi poate completa planul pentru a slăbi într-un mod sănătos.
Cu doar 15 calorii la două treimi dintr-o cană, acest tip de varză fermentată nu trebuie neapărat să fie asociat cu alimentele grase. În plus, varza acră adaugă un plus de gust în dieta ta şi are valoare nutriţională pe măsură.
Dieta cu varză murată - 4 paşi esenţiali
Pasul 1
Trebuie să faci câteva alegeri nutriţionale importante atunci când îţi alegi varza murată, cum ar fi conţinutul de sodiu, caloriile şi dimensiunea porţiei tale. Poţi să fii creativă şi să cumperi câteva căpăţâni de varză proaspătă în această perioadă, pentru a face chiar la tine acasă varza murată.
Pasul 2
Mănâncă o porţie de varză murată atunci când îţi este foame, între mesele principale. Varza acră este ceea ce specialiştii de la Clinica Mayo numesc "alimente cu densitate calorică scazută" - adică o masă semnificativă din acel aliment conţine puţine calorii în general. Pune o porţie de varză murată într-un castron termorezistent şi încălzeşte-l la microunde preţ de aproximativ 40 de secunde.
Pasul 3
Include varza murată în alimentaţia ta, de pildă la masa de prânz şi la masa de seară. Varza acră se combină bine cu aproape orice tip de proteină, inclusiv cu cârnaţii, carnea de pui şi carnea slabă de vită. Nu uita că, adaugând o cantitate considerabilă de varză la mesele tale principale, acest truc va creşte aportul general de fibre din dieta ta; la fiecare porţie (două treimi de cană) de varză murată, vei avea 3,1 grame de fibre. Fibrele alimentare îţi vor umple rapid stomacul şi îţi vor potoli foamea.
Pasul
4 Bea cel puţin 8 pahare de 230 ml de apă pe zi. Varza murată este preparată prin fermentarea verzei într-o soluţie (o saramură) timp de câteva săptămâni. Reziduul de saramură rămas în varza murată tinde să păstreze în această legumă o cantitate mare de sodiu în fiecare porţie de varză. Tocmai de aceea este important să elimini excesul de sodiu din organismul tău, menţinându-te cât mai hidratată.
Dieta de 4 zile cu varză murată sau acră
Varza murată este acea varză tocată fin care a fost supus unui proces de fermentare cu diverse bacterii lactice.
O dietă este bazată pe varză murată afirmă că te poate ajuta să pierzi până la 2,7 kilograme în cele 4 zile, timp în care vei realiza care sunt beneficiile acestui tip de varză pentru sănătatea ta.
Studiile clinice, cu toate acestea, nu au confirmat siguranţa sau eficacitatea acestei diete cu varză acră. La fel ca în cazul oricărui regim alimentar, ar trebui să discuţi cu medicul tău înainte de a începe dieta cu varză murată.
Ziua 1
Micul dejun în prima zi a dietei cu varză murată este alcătuit din 175 grame de brânză de vaci degresată şi o felie de pâine din cereale integrale.
La prânz, în prima zi a dietei cu varză murată, tu vei mânca 200 grame de varză acră cu 100 grame de carne de porc şi 1 pară.
Cina este alcătuită din 150 grame de varză murată 4 sau 5 ridichi şi jumătate de castravete.
Ziua 2
În cea de-a doua zi a dietei cu varză murată, vei mânca la micul dejun: 1 banană şi 150 ml de iaurt degresat peste care ai presărat 1 lingură de fulgi de ovăz mărunţiţi.
La masa de prânz în cea de-a doua zi a dietei, vei mânca supa făcută cu 200 grame de varză acră, 100 ml de supă (fiertură), 50 ml de suc de mere şi 2 ardei graşi roşii dulci.
Cina din a doua zi de dietă este alcătuită din 200 grame de varză murată şi 150 grame de file de somon preparat în tigaie, pe care îl poţi stropi cu puţin suc de lămâie.
Zilele 3 şi 4
Ziua a 3-a şi ziua a 4-a din dieta cu varză murată au alte reguli: tu va trebui să mănânci la micul dejun 1 portocală şi 150 grame de brânză de vaci (brânză cottage) peste care ai presărat seminţe de floarea soarelui.
Prânzul este alcătuit din 150 de grame de peşte prăjit şi 150 de grame de varză murată.
La cină, în a treia şi a patra zi de dietă, ar trebui să mănânci 3 cartofi medii fierţi, 100 grame varză murată şi 4 struguri.
Beneficiile verzei murate
Potrivit specialiştilor în alimente fermentate (autorii cărţii "Truly Cultured: Rejuvenating Taste, Health and Community with Naturally Fermented Foods"), varza murată îţi stimulează sistemul imunitar prin faptul că îi oferă corpului tău vitaminele esenţiale, mineralele şi fitochimicalele de care are nevoie.
Un sistem imunitar îmbunătăţit te poate ajuta să lupţi împotriva răcelilor comune şi te împiedică să iei în greutate. Mai mult, cartea citată arată că procesul de fermentare folosit pentru a produce cantităţile de varză murată are drept beneficiu apariţia unor substanţe care luptă împotriva cancerului, numite isotiocianate.
În plus, bacteriile din varza acră te pot ajuta să menţii echilibrul bacteriilor din tractul gastrointestinal. Acest echilibru îţi ajută la creşterea florei intestinale sănătoase, te ajută să digeri lactoza şis neutralizează acidul fitic. Surse: 1, 2.